Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΝΗΘΑ
Πεζοπορία στα καμένα για να ξαναγίνουν δάσος

Με πεζοπορία στην Πάρνηθα και μαθητική συναυλία συνεχίστηκαν οι πρωτοβουλίες της ΚΝΕ το Σαββατοκύριακο για την προστασία του βουνού

Η αφετηρία της ορειβασίας ήταν στην Αγία Τριάδα...
Η αφετηρία της ορειβασίας ήταν στην Αγία Τριάδα...
«Ελα να πάμε στα καμένα». Το συγκεκριμένο και άμεσο αυτό κάλεσμα των Οργανώσεων της Αττικής της ΚΝΕ δεν μπορούσε παρά να βρει μεγάλη ανταπόκριση προχτές Κυριακή και δεκάδες νέοι, αλλά και μεγαλύτεροι σε ηλικία, συμμετείχαν στην ξεχωριστή πρωτοβουλία που διοργανώθηκε με πεζοπορία στην Πάρνηθα.

Ηταν μια ζωντανή πρωτοβουλία στο πλαίσιο της καμπάνιας για την προστασία της Πάρνηθας μέσα από την οποία, νέοι και νέες μπόρεσαν να εκφράσουν στην πράξη την ανησυχία τους για την ποιότητα ζωής και το περιβάλλον. Περπάτησαν στο δάσος που καταστράφηκε και σ' αυτό που έχει μείνει ακόμα ζωντανό, αλλά βρίσκεται στο στόχαστρο των «αρπακτικών» που στηρίζουν με τις πολιτικές τους οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και η διαδρομή στις πλαγιές του βουνού έδειξε σε όλους όσοι το διέσχισαν ότι η προστασία του είναι μια υπόθεση που πρέπει οι ίδιοι να πάρουν στα χέρια τους.

Με αφετηρία τα καμένα

Η αφετηρία της διαδρομής που χάραξαν μέλη του «Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου Αχαρνών» ήταν στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Εκεί ανοίχτηκε και στήθηκε το πανό της ΚΝΕ, υψώθηκαν οι κόκκινες σημαίες στους ώμους και κρεμάστηκαν πλακάτ, ξεκίνησε η πεζοπορία από μονοπάτι, διασχίζοντας καμένες εκτάσεις του καλοκαιριού. Τη μαύρη γη με τους καμένους κορμούς των ελάτων που πλέον έχουν μετατραπεί σε αντιδιαβρωτικά φράγματα.

...για να διασχίσουν στη συνέχεια το καμένο πλέον δάσος!
...για να διασχίσουν στη συνέχεια το καμένο πλέον δάσος!
Η εικόνα της μαύρης γης «έσπαγε» από το λευκό του χιονιού που έχει μείνει ακόμα αρκετό στο βουνό μέχρι το μονοπάτι να τους «βγάλει» στο καταπράσινο και πανέμορφο δάσος και να αντιληφθούν όλοι τι ακριβώς χάθηκε το περασμένο καλοκαίρι. Η αναγκαία μικρή στάση για ξεκούραση έγινε στο καταφύγιο «Μπάφι», για να συνεχίσουν μέσα από δασική διαδρομή και να φτάσουν μέχρι το καταφύγιο «Φλαμπούρι» σε υψόμετρο 1.700 μέτρα. Η δίωρη πεζοπορία έληξε με ικανοποίηση, αλλά και με γλέντι που στήθηκε με όργανα που κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.

Τραγούδησαν για το δάσος

Το Σάββατο έγινε συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα που διοργάνωσε η ΚΝΕ στην πλατεία του Μενιδίου. Δεκάδες νεολαίοι της περιοχής συμμετείχαν και τραγούδησαν ενάντια στις πολιτικές που «καίνε τη ζωή και μας πνίγουν στα προβλήματα».

Κι αυτό ακριβώς ανέδειξαν στις συζητήσεις που έκαναν οι ΚΝίτες με τους νέους. Οτι δε φτάνει η ανησυχία, χρειάζεται σύγκρουση με τις πολιτικές που εμπορευματοποιούν τη γη. Γι' αυτό και στην ομιλία που έγινε από τον Γιώργο Μπαγιαρτάκη Γραμματέα της Αχτιδικής Επιτροπής Μενιδίου - Ανω Λιοσίων - Ζεφυρίου του ΚΚΕ επισημάνθηκε η ξεκάθαρη θέση του Κόμματος «για δάσος λαϊκή περιουσία χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας, χωρίς συμφέροντα».

Οι πρωτοβουλίες των Οργανώσεων της Αττικής της ΚΝΕ δεν τελείωσαν το Σαββατοκύριακο, αλλά θα κορυφωθούν με τα αγωνιστικά κούλουμα που διοργανώνουν την Καθαρά Δευτέρα 10 Μάρτη στους πρόποδες της Πάρνηθας (16η στάση Λεωφόρου Πάρνηθος) στις 12 το μεσημέρι με γλέντι, λαγάνες και χαρταετούς.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ