Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Ο «Ρ» ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΔΟΥΛΙΑΣ

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από τα δικαστήρια διοργανώνει το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κορίνθου, την Πέμπτη, στις 8.30 π.μ., την ώρα που θα διεξαχθεί η δίκη των συνδικαλιστών, τους οποίους ιδιωτική εταιρεία καθαριότητας μήνυσε για συκοφάντηση, επειδή υπερασπίστηκαν τους συναδέλφους τους. Σε πικετοφορία καλεί (την ίδια ώρα και στο ίδιο σημείο) και η Γραμματεία Κορινθίας του ΠΑΜΕ.

ΙΔΙΩΤΙΚΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ: Σε σύσκεψη, αύριο Τετάρτη, στις 7 μ.μ., στην αίθουσα της Ενωσης Λογιστών (Κάνιγγος 27, 5ος όροφος), καλεί τους ιδιωτικούς υπαλλήλους η παράταξη «Αγωνιστική Ενότητα Ιδιωτικών Υπαλλήλων» για την καλύτερη δυνατή προετοιμασία των δυνάμεών της, ενόψει των αρχαιρεσιών στο Σύνδεσμο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ανωνύμων Εταιρειών και Γραφείων, οι οποίες αρχίζουν την ερχόμενη Τετάρτη, 12 Μάρτη.

ΚΑΖΗΣ: Με τη μαζική συμμετοχή των εργαζομένων πραγματοποιήθηκε χτες η Γενική Συνέλευση στον ΚΑΖΗ. Αύριο Τετάρτη, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε συγκέντρωση έξω από το ΕΚΑ (10 π.μ.) και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης.

ΕΙΑΑ: Τετράωρη στάση εργασίας (8 π.μ. - 12 μ.) και συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Ιδρυμα Αποκατάστασης Αναπήρων (ΕΙΑΑ), αντιδρώντας στα συσσωρευμένα προβλήματα. Οι κενές οργανικές θέσεις στο μοναδικό κέντρο αποκατάστασης της χώρας ξεπερνούν το 50%!

ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΙ: Σε 24ωρη απεργία προχωρούν μεθαύριο οι εργαζόμενοι στους Ασφαλιστικούς και άλλους Οργανισμούς, που εποπτεύονται από το υπουργείο Απασχόλησης, αντιδρώντας στα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΟΜΑΡΧΙΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ: Κινητοποιήσεις αποφάσισαν οι υπάλληλοι των τεσσάρων νομαρχιών της Αττικής (Αθηνών, Ανατολικής, Δυτικής, Πειραιά) με ασφαλιστικά, μισθολογικά και άλλα αιτήματα. Χτες έγινε παρέμβαση συνδικαλιστών στη Διεύθυνση Μεταφορών της Νομαρχίας Ανατολικής Αττικής (λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο). Σήμερα θα γίνει τρίωρη στάση εργασίας στη Νομαρχία Ανατολικής Αττικής. Στις 5 Μάρτη, τετράωρη στάση εργασίας και στις τέσσερις νομαρχίες και συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών. Στις 19 Μάρτη παράσταση διαμαρτυρίας στην ΕΝΑΕ και στις 27 Μάρτη 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην Αθήνα.

ΓΕΩΤΕΕ: Να εγκαταλείψουν οριστικά τις παρατάξεις που πλειοψηφούν στο ΔΣ του ΓΕΩΤΕΕ καλεί τους γεωτεχνικούς, το Παγγεωτεχνικό Αγωνιστικό Μέτωπο. Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι λίγο διάστημα μετά τις εκλογές για τα νέα όργανα διοίκησης, οι παρατάξεις που πλειοψήφησαν ξανά (ΔΑΚΕ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ και ΕΠΑΝΙΔΡΥΣΗ), ανοιχτά ή συγκαλυμμένα, με τη βοήθεια ορισμένων μελών τους, έσπευσαν να καταθέσουν ενστάσεις με πρόσχημα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στις εκλογές, για τα οποία όμως ήταν οι ίδιες υπεύθυνες. Τα παραπάνω, επισημαίνεται στην ανακοίνωση, αποδείχνουν ότι το αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών του ΓΕΩΤΕΕ βρίσκεται ξανά μακριά από τα συμφέροντα των γεωτεχνικών.

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ: 24ωρη απεργία και συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος στις 11 το πρωί πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στην Περιφέρεια Αττικής, με οικονομικά και θεσμικά αιτήματα.

ΙΚΑ ΛΑΥΡΙΟΥ: Μια ακόμα πτυχή της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Υγείας και των ιδιωτικοποιήσεων, αποτελεί το κλείσιμο του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του ΙΚΑ Λαυρίου. Σαν αποτέλεσμα οι ασφαλισμένοι ταλαιπωρούνται, αφού είναι υποχρεωμένοι να μεταβαίνουν στο ΙΚΑ Κορωπίου, που απέχει 30 χιλιόμετρα από την πόλη του Λαυρίου. Επιπλέον, υπάρχει σημαντική καθυστέρηση των εξετάσεων, λόγω του όγκου της εργασίας που συσσωρεύεται στο ΙΚΑ Κορωπίου.

ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΤΕΧΝΙΚΟΙ: Σε κινητοποίηση έξω από το υπουργείο Απασχόλησης και τετράωρη στάση εργασίας προχωρά, αύριο Τετάρτη, το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών μαζί με άλλα σωματεία του κλάδου. Κινητοποιήσεις για το Ασφαλιστικό έχουν αποφασίσει και οι Μηχανικοί του Δημοσίου, σχεδιάζοντας πανελλαδικές στάσεις εργασίας και τρεις πανελλαδικές απεργίες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ