Τρίτη 4 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΝΕΟΛΑΙΑΣ
«Γλάστρα» νομιμοποίησης των αντιλαϊκών μέτρων
  • Ψηφίστηκε στο χτεσινό Δημοτικό Συμβούλιο Αθήνας (ΝΔ - ΠΑΣΟΚ) η ίδρυση των ΤΣΝ
  • «Συμπαράταξη»: Η νεολαία να μποϊκοτάρει τον αντιδημοκρατικό αυτό θεσμό

Στην τελική ευθεία για την ίδρυση του αντιδραστικού θεσμού των Τοπικών Συμβουλίων Νεολαίας (ΤΣΝ), μπήκε χτες ο δήμος Αθήνας, μετά την υπερψήφιση από τις παρατάξεις που στηρίζονται από ΝΔ (διοίκηση δήμου) και ΠΑΣΟΚ, της ημερομηνίας διεξαγωγής των εκλογών.

Η μόνη παράταξη που αντιτάχτηκε σε αυτό το μέτρο ήταν η «Συμπαράταξη για την Αθήνα», καταψηφίζοντας συνολικά τον εν λόγω «θεσμό». Η παράταξη που στηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε «αποχή», δίνοντας στην ουσία «κριτική στήριξη» - όπως σημειώνει η «Συμπαράταξη» σε σχετική ανακοίνωση - στα ΤΣΝ.

«Δεν μπορεί να κρυφτεί ο πραγματικός χαρακτήρας των ΤΣΝ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η «Συμπαράταξη». «Μέσα από έναν πακτωλό χρημάτων (3,6 εκατ. ευρώ το χρόνο) που θα δίνονται στο θεσμό, θα γίνονται πάρτι και "happening", θα προωθείται η απλήρωτη εργασία μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων και θα λειτουργεί μηχανισμός ρουσφετιών και παραγοντισμού. Από την άλλη, για να είναι σίγουροι ότι δε θα προκύψουν "εκπλήξεις", εξασφαλίζουν με το Νόμο αυτό ότι, τα όργανα αυτά θα έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα στο πλευρό της Δημοτικής Αρχής, δηλαδή, θα είναι μια "γλάστρα" νομιμοποίησης των αντιλαϊκών μέτρων και πολιτικών».

Η «Συμπαράταξη» καλεί τη νεολαία να μποϊκοτάρει τον αντιδημοτικό αυτό θεσμό με τη μη συμμετοχή της τόσο στις εγγραφές στα μητρώα νέων, όσο και στις εκλογές - παρωδία που θα διεξαχθούν.

Οπως τονίζει, «η νεολαία έχει τρόπους και δρόμους να εκφράσει δημοκρατικά και πολιτικοποιημένα την αγανάκτηση και την αγωνιστικότητά της, μέσα από τα Σωματεία, τα Μαθητικά Συμβούλια, τους Συλλόγους, τις Επιτροπές Αγώνα κλπ. Εκείνο που μπορεί να ενώσει ουσιαστικά και αποτελεσματικά τη νεολαία είναι η πάλη ενάντια στις καπιταλιστικές αναδιαρθρώσεις, οι αγώνες ενάντια στα μονοπώλια και τον ιμπεριαλισμό, η απαίτηση για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του λαού και της νεολαίας».

Την πρώτη απάντηση στα ψευδεπίγραφα «Συμβούλια Νεολαίας» έδωσαν χτες η ΚΝΕ και η «Συμπαράταξη», πραγματοποιώντας παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο, την ώρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Με πανό «Οχι στα Τοπικά Συμβούλια φίμωσης των Νέων», καλούσαν τους νέους και τις νέες να μη συμμετέχουν σε αυτά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ