Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΤΟΥ «18 ΑΝΩ»
«Δε θα ματαιώσουν την ελπίδα μας»

Ανακοίνωση με αφορμή το θέμα της συνταγογράφησης υποκαταστάτων

Με αφορμή τις προτάσεις που ακούγονται ακόμη πιο έντονα το τελευταίο διάστημα, για συνταγογράφηση υποκαταστάτων από γιατρούς του ΕΣΥ και ιδιώτες, ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Θεραπευτικού Προγράμματος «18 ΑΝΩ» υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωσή του την απόφασή του «να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να διαγράφει και να ματαιώνει την ελπίδα μας. Γονείς, πολίτες και φορείς αυτής της χώρας να ενώσουν τη φωνή τους μαζί μας ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Υγείας, κατά της συνταγογράφησης, καταγραφής και διαιώνισης της χρήσης ναρκωτικών ουσιών και υπέρ της απεξάρτησης και κοινωνικής επανένταξης των παιδιών μας».

Παράλληλα, επισημαίνει ότι για άλλη μια φορά η πραγματική αντιναρκωτική πολιτική έμεινε στη θεωρία της ανυπαρξίας, «μια θεωρία που χειρίζονται καπηλευτικά οι κυβερνήσεις στο βωμό της εξουσίας». «Ολοι εμείς οι γονείς, που χρόνια τώρα αντιπαλεύουμε τις θέσεις και τους χειρισμούς της πολιτείας σε όλα τα κοινωνικά επίπεδα, γονείς που ξανακερδίσαμε τα παιδιά μας μέσα από "στεγνά" θεραπευτικά προγράμματα και στη συνέχεια είδαμε το σκληρό πρόσωπο της πολιτείας, την απαξίωση για το ύστερα, στην αναζήτηση εργασίας, στην επανένταξη της ζωής, χωρίς να αγνοούμε φυσικά την πολιτική στο χώρο της Παιδείας και γενικότερα τον επαγγελματικό προσανατολισμό εκατοντάδων χιλιάδων νέων με πτυχία χωρίς αντίκρισμα, δε θα μπορούσαμε να σιωπήσουμε γι' αυτό που πρόκειται να συμβεί με τους ήδη εξαρτημένους, να προμηθεύονται νόμιμα πλέον τη δόση τους συνταγογραφημένη από γιατρούς του ΕΣΥ», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση.

«Η Πρωτογενής Πρόληψη, όπως τονίζεται, που θα έδινε λύσεις και στις μεταγενέστερες γενιές, τα αίτια για χιλιάδες νέους εξαρτημένους στοιχίζουν πολιτικά και οικονομικά. Αλλά για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους, η εξουσία θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με συμφέροντα. Να συγκρουστεί με το κεφάλαιο, με μια σειρά φαρμακοβιομηχανίες και κλινικάρχες, με μεγαλογιατρούς και ιδιώτες, με επιταγές της ΕΕ, όλους αυτούς που στηρίζουν το σύστημα. Σ' αυτό το σύστημα που πλουτίζουν από τον ανθρώπινο πόνο».

Και καταλήγει: «Δε θα μείνουμε απαθείς περιμένοντας τον αφανισμό των παιδιών μας και κατ' επέκταση των οικογενειών μας, δε θα υιοθετήσουμε δηλώσεις και αποφάσεις που μας ματαιώνουν σαν πολίτες αυτής της χώρας, αλλά και σαν γονείς, δε θα επιτρέψουμε να μπαίνουν τα παιδιά μας και εμείς στη ζυγαριά της πολιτικής του κόστους - αποδοτικότητας, ούτε και θα συναινέσουμε να γίνουν τα παιδιά μας μόνιμοι και νόμιμοι τοξικοεξαρτημένοι».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ