Τετάρτη 5 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΘΑΛΑΜΗΠΟΛΟΙ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
Ενα θαρρετό βήμα μπροστά

Ενα βήμα μπροστά έκαναν οι θαλαμηπόλοι Εμπορικού Ναυτικού, στην πρόσφατη γενική συνέλευσή τους. Προσπερνώντας τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της διοίκησης της Ενωσης Θαλαμηπόλων, ομόφωνα «διά βοής» αποφάσισαν δυναμικές αγωνιστικές κινητοποιήσεις και απεργίες, με διεκδικητικό πλαίσιο αυτό που προβάλλουν οι ταξικές δυνάμεις της παράταξης της Ναυτεργατικής Συνδικαλιστικής Κίνησης. Η απόφαση αυτή πάρθηκε παρά τις προσπάθειες νοθείας, εκβιασμών και απειλών που εκδηλώθηκαν από την πλειοψηφία της διοίκησης, μέλος της οποίας επιδόθηκε και σε αντικομμουνιστικό παραλήρημα.

Η νοθεία που έγινε στη μυστική ψηφοφορία για τον απολογισμό της διοίκησης, «βγάζει μάτι»! Τα αποτελέσματα που παρουσίασε η πλειοψηφία εμφανίζουν ότι από τους 173 παρευρισκόμενους, ψήφισαν 162 (103 υπέρ, 53 κατά του απολογισμού και 6 ψήφισαν λευκό). Ωστόσο είναι καταγραμμένο ότι από τους 173 παρευρισκόμενους, 30 θαλαμηπόλοι είχαν αποχωρήσει πριν την έναρξη των ψηφοφοριών!

Η Κλαδική Θαλαμηπόλων της ΝΣΚ χαιρετίζει τους θαλαμηπόλους, καταγγέλλει τις επαίσχυντες μεθοδεύσεις της πλειοψηφίας και τους καλεί να συνεχίσουν αυτό που άρχισαν. «Να ανοίξουμε δρόμο για την αλλαγή του καταστατικού (...) να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με τους άλλους εργαζόμενους, να οργανώσουμε την πάλη μας, να αναχαιτίσουμε την επίθεση των εφοπλιστών, της κυβέρνησης της ΝΔ, των κομμάτων του ευρωμονόδρομου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ