Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ
Κλιμάκωση του συντονισμένου αγώνα
Αποφασίστηκε χτες στην αγροτική πανθεσσαλική σύσκεψη που έγινε στον Παλαμά Καρδίτσας

Το συντονισμό των αγώνων τους για την ανατροπή της αντιαγροτικής πολιτικής κυβέρνησης και ΕΕ αποφάσισαν οι αγρότες της Θεσσαλίας στην πανθεσσαλική σύσκεψη εκπροσώπων των αγροτικών συλλόγων των νομών, των ομοσπονδιών αγροτικών συλλόγων, των νομαρχιακών και επαρχιακών συντονιστικών επιτροπών αγώνα που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στον Παλαμά της Καρδίτσας.

Ο αγώνας των θεσσαλών αγροτών θα συνεχιστεί με νομαρχιακά συλλαλητήρια στο δεύτερο δεκαήμερο του ερχόμενου Γενάρη με προοπτική να κλιμακωθεί σε πανθεσσαλική κινητοποίηση στο τέλος Γενάρη. Στο ερχόμενο διάστημα και μέχρι την έναρξη της κλιμάκωσης του αγώνα θα συγκροτηθεί η πανθεσσαλική συντονιστική επιτροπή αγώνα από εκπροσώπους των ομοσπονδιών αγροτικών συλλόγων και των νομαρχιακών συντονιστικών επιτροπών αγώνα. Στη σύσκεψη στην αίθουσα του δημαρχείου Παλαμά συμμετείχε πλήθος εκπροσώπων των αγροτών της θεσσαλίας και αναπτύχθηκε πλούσιος και γόνιμος διάλογος για το πώς θα οργανωθεί και θα συντονιστεί όσο το δυνατόν καλύτερα ο αγώνας, ώστε να είναι αποτελεσματικός.

Μιλώντας στη σύσκεψη ο Βαγγέλης Μπούτας, πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Συλλόγων Νομού Καρδίτσας, αναφέρθηκε στα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες της περιοχής εξαιτίας της αντιαγροτικής πολιτικής που εφαρμόζεται. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στα προβλήματα των βαμβακοπαραγωγών οι οποίοι αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα επιβίωσης, καθώς κάθε χρόνο οι τιμές πέφτουν, το κόστος παραγωγής ανεβαίνει και συνεχώς προστίθενται νέα αντιαγροτικά μέτρα σε βάρος τους.

Οπως είπε χαρακτηριστικά ο Βαγγέλης Μπούτας, η κυβέρνηση και η ΕΕ είναι «αποφασισμένοι "να μας πάρουν το κεφάλι" αν δεν αντιδράσουμε κι αν δεν αγωνιστούμε». Γι' αυτό, πρόσθεσε, θα εντείνουμε τον αγώνα μας προβάλλοντας το πλαίσιο των αιτημάτων τα οποία διεκδικούμε όλα αυτά τα χρόνια. Στον αγώνα αυτό δεν πρέπει να λείψει κανείς γιατί είναι αγώνας για την ύπαρξή μας. Αναφερόμενος στο θέμα της συγκρότησης της Πανθεσσαλικής Συντονιστικής Επιτροπής, ο Βαγγέλης Μπούτας είπε ότι σ' αυτή θα συμμετέχουν όσοι τάσσονται υπέρ του αγώνα και συμφωνούν με το πλαίσιο των αιτημάτων που θέτουν οι αγρότες. Στην ανάγκη ανάπτυξης των αγώνων αναφέρθηκαν επίσης στις ομιλίες τους οι Θ. Κοκκινούλης. Γ. Πατάκης, Σπύρος Τσιοτινός, μέλη της ΠΑΣΕ και όλοι όσοι εκπρόσωποι των αγροτών πήραν το λόγο.

Οι αγρότες της Θεσσαλίας έδωσαν ραντεβού στους χώρους του αγώνα τονίζοντας ότι όλο αυτό το διάστημα θα οργώσουν τη θεσσαλική ύπαιθρο από χωράφι σε χωράφι και από σπίτι σε σπίτι ενημερώνοντας τον αγροτικό κόσμο της περιοχής και καλώντας τον να συμμετάσχει μαζικά και δυναμικά στους νέους αγώνες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ