Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 31
ΑΓΡΟΤΙΚΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ
Διαμήνυσαν πως «δεν πάει άλλο»

Με το συλλαλητήριο διαμαρτυρίας που πραγματοποίησαν το Σάββατο στο Αργος

Με αγωνιστικό συλλαλητήριο οι πορτοκαλοπαραγωγοί της Αργολίδας, αλλά και όλοι οι αγροτοκτηνοτρόφοι του νομού έστειλαν το Σάββατο το πρωί σαφές μήνυμα στην κυβέρνηση πως «η κατάσταση δεν πάει άλλο».

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Επιτροπής Αγώνα αγροτών και κτηνοτρόφων, για μαζική συμμετοχή στο παλλαϊκό συλλαλητήριο που συνδιοργάνωσε με το Εργατικό Κέντρο Αργολίδας, οι αγροτοκτηνοτρόφοι της περιοχής έδωσαν αγωνιστικό «παρών» στην πλατεία Αγίου Πέτρου του Αργους. Και απαίτησαν να δοθεί άμεσα λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν φέτος οι παραγωγοί εσπεριδοειδών με τη διάθεση της παραγωγής τους, αλλά και στα οξυμένα προβλήματα των ελαιοκαλλιεργητών και των κτηνοτρόφων του νομού.

Στο ψήφισμα της συγκέντρωσης οι αγρότες της Αργολίδας απαιτούν να μην εφαρμοστεί η «Ατζέντα 2000» και να καταργηθούν οι περιορισμοί στις καλλιέργειες και την παραγωγή, που επιβάλλει η ΕΕ με ποσοστώσεις και πρόστιμα συνυπευθυνότητας. Και ζητούν: Να ενισχυθούν οι εξαγωγές εσπεριδοειδών και να εξασφαλιστούν ικανοποιητικές τιμές. Να προστατευτεί η εγχώρια παραγωγή χυμών, εσπεριδοειδών και κτηνοτροφικών προϊόντων. Να καταργηθούν οι ποσοστώσεις και τα πρόστιμα συνυπευθυνότητας για τα χυμοποιήσιμα πορτοκάλια, τα κτηνοτροφικά προϊόντα και το λάδι. Να παρθούν μέτρα μείωσης του κόστους παραγωγής. Να γίνει πραγματική ρύθμιση των αγροτικών χρεών. Να καταργηθούν τα χαράτσια που επιβάλλει η κυβέρνηση στους αγρότες με διάφορα μέτρα και να δίνονται ολόκληρες οι αποζημιώσεις για φυσικές καταστροφές, ασθένειες κλπ. και να σταματήσουν οι δίκες και καταδίκες των αγωνιζόμενων αγροτών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ