Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΔΙΕΘΝΗ
ΦΙΛΙΠΠΙΝΕΣ
Συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις

ΧΟΛΟ.-

Καθώς η κυβέρνηση των Φιλιππίνων συνεχίζει την τυχοδιωκτική περιπέτεια των στρατιωτικών επιχειρήσεων εναντίον της «Αμπού Σαγιάφ», τη στιγμή που η μουσουλμανική αυτονομιστική οργάνωση εξακολουθεί να κρατά 21 ομήρους, χιλιάδες πολίτες που κατοικούν στην περιοχή έχουν βρεθεί ανάμεσα σε διασταυρούμενα πυρά με τραγικές συνέπειες.

Πρόσφυγες από το πεδίο των συγκρούσεων δηλώνουν ότι υπάρχει έλλειψη νερού και τροφίμων και ότι οι τραυματίες δεν μπορούν να φτάσουν στα νοσοκομεία διότι η περιοχή είναι αποκλεισμένη από το στρατό.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι ορισμένοι από τους ομήρους που κρατούνται από τους αντάρτες «εθεάθησαν» ζωντανοί, αλλά η επιχείρηση δε θα σταματήσει πριν απελευθερωθούν όλοι οι όμηροι. Βέβαια, πολλοί αμφιβάλλουν αν θα απελευθερωθούν ζωντανοί, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία...

«Εάν θέλουν να διαπραγματευτούν, πρέπει πρώτα να απελευθερώσουν τους ομήρους και τότε θα μπορούμε να συζητήσουμε», λέει ο Πρόεδρος των Φιλιππίνων, Τζόζεφ Εστράντα. Δημοσιογραφικές πληροφορίες αναφέρουν πως οι αντάρτες ζητούν κατάπαυση πυρός.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ