Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Ενώνουμε τις δυνάμεις μας, δυναμώνουμε τον αγώνα

Ο χαιρετισμός του Στρ. Κόρακα, μέλους της ΚΕ και ευρωβουλευτή του ΚΚΕ, στις εκδηλώσεις για τη 10η επέτειο από την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας, στη Βουδαπέστη

Αποφασιστικό βήμα για την οργάνωση και ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων της Ουγγαρίας ενάντια στην καπιταλιστική λαίλαπα, χαρακτήρισε την ίδρυση του Εργατικού Κόμματος Ουγγαρίας ο Στρ. Κόρακας, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και ευρωβουλευτής του ΚΚΕ, που πήρε μέρος στις εκδηλώσεις για τη 10η επέτειο του κόμματος το Σαββατοκύριακο στη Βουδαπέστη, εκπροσωπώντας την Ενωτική Ευρωπαϊκή Αριστερά του Ευρωκοινοβουλίου. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκε και αντιπροσωπεία της ΚΕ του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κώστα Παρασκευά, μέλος του Π.Γ.

Ο Στρ. Κόρακας ξεκίνησε τον χαιρετισμό του σημειώνοντας: «Επιτρέψτε μου, εκ μέρους της Πολιτικής Ομάδας της Ενωτικής Ευρωπαϊκής Αριστεράς του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στην οποία συμμετέχουν οι ευρωβουλευτές των κομμουνιστικών, αριστερών γενικότερα και οικολογικών κομμάτων, να απευθύνω στο κόμμα σας, το Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας, στα μέλη, τα στελέχη και τους οπαδούς του τα θερμά συγχαρητήριά μας για τη 1η επέτειο από την ίδρυσή του».

Συνεχίζοντας υπογράμμισε: «Αναμφίβολα, η δημιουργία του κόμματός σας αποτελεί αποφασιστικό βήμα για την οργάνωση και ανάπτυξη του αγώνα των εργαζομένων της Ουγγαρίας ενάντια στην καπιταλιστική λαίλαπα, που έχει ξεσπάσει κατά των εργαζομένων στον κόσμο, μετά την ανατροπή του σοσιαλισμού στην Ευρώπη και τη διάλυση της Σοβιετικής Ενωσης.

Είμαστε πράγματι μάρτυρες στις μέρες μας, μιας ολομέτωπης επίθεσης, με συνένοχες και τις κεντροαριστερές κυβερνήσεις της Ευρώπης, με στόχο το γκρέμισμα των κατακτήσεων που πέτυχαν οι λαοί με το αίμα τους. Ποδοπατιούνται κοινωνικά δικαιώματα και δημοκρατικές ελευθερίες των εργαζομένων, ξεκληρίζονται μαζικά οι μικρομεσαίοι αγρότες και κλείνουν μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Η ανεργία και η εξαθλίωση παίρνουν πρωτοφανείς διαστάσεις. Η νεολαία καταδικάζεται στην αμορφωσιά και την ανασφάλεια, οδηγείται στα ναρκωτικά, στο έγκλημα και τη διαφθορά.

Αυτή είναι η προοπτική που της δίνει ο καπιταλισμός. Το μέγιστο κέρδος ανάγεται σε ύψιστο ιδανικό στο όνομα του οποίου όλα επιτρέπονται. Στρατιωτικοποιούνται ολοταχώς οι κοινωνίες μας, ιδιαίτερα στις χώρες του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Η στρατιωτική επέμβαση ανακηρύσσεται σε φυσιολογική δραστηριότητα με πρόσχημα την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και πραγματικό στόχο, φυσικά, την καθυπόταξη των λαών και την εξυπηρέτηση των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Χαρακτηριστική είναι η επίθεση που εξαπέλυσε επί 78 μέρες το ιμπεριαλιστικό ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ενωση ενάντια στον ηρωικό γιουγκοσλαβικό λαό, με πρόσχημα τα δικαιώματα του ανθρώπου, αλλά στην πραγματικότητα γιατί αρνείται ο λαός αυτός να σκύψει το κεφάλι στη νέα τάξη των ιμπεριαλιστών. Μπροστά σ' αυτή την κατάσταση είναι φυσικό οι λαοί να μην μένουν απαθείς. Με μπροστάρηδες τους κομμουνιστές, τους συνεπείς αριστερούς γενικότερα, οργανώνουν την αντίστασή τους, τον αγώνα τους, μέσα στις δύσκολες, είναι αλήθεια, συνθήκες των ημερών μας».

«Η σταθερή στάση σας - συνέχισε - ο αγώνας σας ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, ενάντια στην αιχμή του δόρατος του ιμπεριαλισμού, το ΝΑΤΟ και την επέκτασή του σε νέα εδάφη και χώρες, σας κατατάσσει ανάμεσα στις δυνάμεις που αντιστέκονται στα ιμπεριαλιστικά σχέδια υποδούλωσης των λαών της Ευρώπης και ευρύτερα, ενάντια στις προσπάθειες επιστροφής σε ένα νέο μεσαίωνα.

Στη χώρα μου, η σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, πιστή στις εντολές του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφού μετέτρεψε την Ελλάδα σε ορμητήριο της ΝΑΤΟϊκής επέμβασης στα Βαλκάνια, έκανε ό,τι μπορούσε για να εμποδίσει την ανάπτυξη των μεγαλειωδών αντιιμπεριαλιστικών εκδηλώσεων, πριν και κατά τη διάρκεια των εγκληματικών βομβαρδισμών αλλά και κατά την επίσκεψη του Μπιλ Κλίντον στην Ελλάδα. Είμαστε περήφανοι γιατί οι κομμουνιστές στήθηκαν στην πρώτη γραμμή αυτών των αγώνων.

Μαζικοί δυναμικοί αγώνες αναπτύσσονται στην Ελλάδα και ενάντια στην κοινωνική και εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης. Οι αγώνες αυτοί αντιμετωπίζονται με έξαρση της καταστολής, με συλλήψεις 15χρονων μαθητών, καθηγητών και αγροτών, με βιομηχανία στημένων δικών και φυλακίσεις. Αυτή είναι η δημοκρατία τους, η δικτατορία του κεφαλαίου και των οργάνων της».

Και ο Στρ. Κόρακας κατέληξε, τονίζοντας: «Δεν υπάρχει αμφιβολία ό,τι κι αν κάνουν οι πολυεθνικές και οι κυβερνήσεις τους δε θα καταφέρουν να ανακόψουν τους αγώνες των λαών που προκαλούν οι πολιτικές τους.

Το μέτωπο ενάντια στο μονοπωλιακό κεφάλαιο και τον ιμπεριαλισμό στην κάθε χώρα, αλλά και διεθνώς θα δυναμώνει μέχρι την τελική νίκη.

Στο δίλημμα υποταγή ή αντίσταση, απαντάμε ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Δυναμώνουμε τον αγώνα μας. Προοπτική μας ο σοσιαλισμός.

Ευχόμαστε αγαπητοί σύντροφοι, κάθε επιτυχία στο κόμμα σας και στον κοινό μας αγώνα.

Ζήτω το Εργατικό Κόμμα Ουγγαρίας

Ζήτω η Διεθνιστική Αλληλεγγύη».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ν' αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του (2001-07-03 00:00:00.0)
Σε εξευτελιστικές τιμές πωλούνται τα ροδάκινα (2000-07-29 00:00:00.0)
Στη Βουδαπέστη ο Κ. Παρασκευάς (1999-12-18 00:00:00.0)
Στους εργαζόμενους στηρίζουμε τη δύναμή μας (1999-06-11 00:00:00.0)
Ακόμα τρία χρόνια οι... μυρωδιές (1998-05-14 00:00:00.0)
"Αλλα λόγια... " η κυβέρνηση (1996-11-16 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ