Παρασκευή 7 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΣΟΜΑΛΙΑ
Συγκρούσεις ισλαμιστών - κατοχικών δυνάμεων

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ.--

Αυξάνονται οι συγκρούσεις ισλαμιστών και αντικατοχικών δυνάμεων κατά του αιθιοπικού στρατού και των ντόπιων συνεργατών του στη Σομαλία, λίγες μέρες μετά την αμερικανική αεροπορική επιδρομή στη νότια πόλη Ντόμπλεϊ.

Τέσσερις Σομαλοί στρατιώτες και ένας άμαχος σκοτώθηκαν χτες το πρωί μετά από επίθεση ισλαμιστών στο φυλάκιο ελέγχου «Σιίνκα Ντιρ» έξω από την πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Σύμφωνα με πρακτορεία, μετά την επίθεση οι ισλαμιστές κατέλαβαν το φυλάκιο, έκαψαν σειρά στρατιωτικών οχημάτων και έφυγαν παίρνοντας μαζί τους όσα όπλα και χρήματα βρήκαν. Ωρες μετά, ακολούθησε επίθεση αντικατοχικών ενόπλων με χειροβομβίδα στην πόλη Μπαϊντόα (όπου και η έδρα της «προσωρινής» Βουλής) με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Σομαλός στρατηγός και να τραυματιστούν δύο πολίτες.

Σφοδρές συγκρούσεις αντικατοχικών δυνάμεων με Αιθίοπες στρατιώτες σημειώθηκαν και στη νότια σομαλική πόλη Γκούμπαλ. Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του BBC Ολαντ Χασάν, δυνάμεις του αιθιοπικού στρατού βομβάρδισαν αδιάκριτα κατοικημένη περιοχή της πόλης, με αποτέλεσμα το θάνατο τεσσάρων αμάχων, τον τραυματισμό «δεκάδων άλλων» και τη δημιουργία κύματος προσφύγων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ