Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
Ξεσηκωμός για δουλειά, μητρότητα, ζωή

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας χτες στο υπουργείο Απασχόλησης

Από τη χτεσινή πικετοφορία
Από τη χτεσινή πικετοφορία
Ενάντια στην αντιασφαλιστική μεταρρύθμιση, για το δικαίωμά τους στη δουλειά, στη μητρότητα και στη ζωή διαδήλωσαν χτες το μεσημέρι γυναίκες εργαζόμενες, νέες, αλλά και νέοι, ενόψει και της σημερινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας. Ανταποκρινόμενες στο κάλεσμα της Γραμματείας Γυναικών του ΠΑΜΕ, γυναίκες εργαζόμενες συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Ορια ηλικίας και συντάξεις, με βάση τις ανάγκες της δικής μας τάξης», πορεύτηκαν προς το υπουργείο Απασχόλησης στην οδό Σταδίου, προκειμένου να παραδώσουν υπόμνημα με τα αιτήματά τους στην υπουργό.

Εχοντας ξεκάθαρο ότι τα αντιλαϊκά μέτρα πλήττουν πρώτα και κύρια τις γυναίκες, οι εργαζόμενες πραγματοποίησαν δυναμική πορεία, δηλώνοντας «Αυτά τα νέα μέτρα, τα αντιασφαλιστικά, με ταξικό αγώνα θα μείνουν στα χαρτιά» και κρατώντας πικέτες που έγραφαν: «Υποκριτές! Επικαλείστε το δημογραφικό, χτυπάτε τη μητρότητα».

«151 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατριών στη Νέα Υόρκη, σήμερα είναι επίκαιρο όσο ποτέ να ξεσηκωθούμε, να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας», είπε η Αγγελική Σουλτανιά, μέλος της Γραμματείας, μιλώντας στους συγκεντρωμένους έξω από το υπουργείο. «Την απογοήτευσή μας, την αγανάκτηση και την οργή μας, να την κάνουμε δράση», τους κάλεσε.

Οι εργαζόμενες και οι νεολαίες φώναζαν αμείωτα έξω από το υπουργείο «ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και κεφαλαιοκράτες, την ασφάλιση χτυπούν και τους εργάτες». Να σημειωθεί ότι η υπουργός απουσίαζε κι έτσι δεν παρέδωσαν το υπόμνημά τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ