Τρίτη 21 Δεκέμβρη 1999
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΜΙΛΑΤΕ

του Τίτου ΒΑΝΔΗ

Στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΟΠΕΚ της Κύπρου, μίλησε ο κ. Α. Ανδριανόπουλος και έπλεξε το εγκώμιο του κ. Σημίτη για την επιτυχία του στο Ελσίνκι.

Σε συνέντευξή του ο κ. Μητσοτάκης μιλάει και αυτός για το χειρισμό της ελληνικής υπόθεσης από τον κ. Σημίτη και τον βρίσκει σωστό. Και λέει ακόμα ότι είναι τώρα αισιόδοξος για τη βελτίωση των σχέσεών μας με την Τουρκία.(Δεν πρόλαβε να το πει και γίνανε περισσότερες παραβιάσεις του ελληνικού χώρου απ' ό,τι άλλοτε ποτέ).

Κατέληξα στο συμπέρασμα, ότι τα δύο κόμματα, σε μια κρίση συνείδησης, αποφάσισαν να πάψουν να εξαπατούν τον ελληνικό λαό και ότι αποκαλύπτουν, επιτέλους, ότι είναι ένα και το αυτό κόμμα. Ομως, να, παρακάτω μία τρίτη είδηση που λέει ότι μετά το Ελσίνκι, τα δύο κόμματα, θ' αλλάξουν τακτική μάχης. Τι θα κάνουν δηλαδή, αφού συμφωνούν σε όλα; Τρέχα γύρευε... Θα πάψουν να μιλούν για πολιτική; Ο αγώνας θα περιοριστεί στα εντελώς προσωπικά; «Ελληνικέ λαέ, ψήφισε εμένα. Αυτός χτες βράδυ κοιμήθηκε χωρίς να φορέσει το παντελόνι της πιτζάμας του. Κάτι κακό θα 'χει στο νου του».

Ακολουθούν άλλες φοβερές ειδήσεις. Ο Τσοχατζόπουλος είναι ενθουσιασμένος με τη σημερινή μορφή του ΝΑΤΟ.«Εχουμε προστασία τώρα», λέει. Είναι να τρελαίνεσαι. Να χάνεις την ανεξαρτησία σου, την περηφάνια σου, και συ να χειροκροτείς. Παραχώρηση στρατηγικών σημείων της Ελλάδας σ' αυτούς που μόλις εξαφάνισαν ένα λαό που δεν υποτάχτηκε στα σχέδιά τους.

Τους φιλοξενούμε και τους πληρώνουμε από πάνω. Γίναμε αποθήκη των πυρηνικών τους, για να τα χρησιμοποιούν όποτε τους γουστάρει και εναντίον όποιων τους γουστάρει. Πιθανόν να είμαστε οι επόμενοι.

Διαβάζεις για τα ναρκωτικά. Νόμο για να σκοτώνουν όλους τους χρήστες. Ολοι οι χρήστες λαχταρούν να θεραπευτούν και να ξαναγυρίσουν στη ζωή. Τους κάνουν χρήστες, από μωρά, πεπειραμένοι εκμαβλιστές έμποροι ναρκωτικών με τη βοήθεια του κρατικού κοινωνικού συστήματος. Στις χιλιάδες στιγμές που συνέρχονται, θέλουν να σωθούν, παρακαλάνε και το κράτος αντί να φροντίσει για την απεξάρτησή τους, τους προσφέρει θάνατο, δίνοντάς τους μεθαδώνη και ΝΟΜΙΜΗ ηρωίνη, για να πηγαίνουν στο θάνατο σίγουρα, αλλά χωρίς πόνο και σπασμούς. Αξιοπρεπώς!

Και αγανακτείς που δεν ξεσηκώνεται όλος ο κόσμος ενάντια σε μια τέτοια ψυχρή δολοφονία. Αγανακτείς που ο κόσμος δεν είναι πληροφορημένος. Το κράτος παραπληροφορεί και υποκρίνεται. Αλλά όταν βρει τα σκούρα σε κάποιο ζήτημα δεν κρύβεται. Φανερά και αδίσταχτα ευνούχισε το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Περιμένουμε να δούμε ποιοι θα δεχτούν να αντικαταστήσουν αυτούς που παραιτήθηκαν, γιατί δε θέλανε να είναι πιόνια και Καραγκιόζηδες.

Και να που πάνω σ' όλα αυτά έρχεται το εθνικό ρεζιλίκι της δίκης του υπουργού Δικαιοσύνης, Ευάγγελου Γιαννόπουλου, που όπως δήλωσε το Δικαστήριο, δε δικάζεται σαν υπουργός Δικαιοσύνης, αλλά σαν κύριος Γιαννόπουλος...

Θυμήθηκα τον κινηματογράφο «Ροζικλαίρ» της δεκαετίας του 1930. Είχε στην είσοδό του μια ανακοίνωση σε ένα αρκετά μεγάλο χαρτόνι: «ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΙ ΑΞΙΟΤΙΜΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ ΝΑ ΑΦΗΝΟΥΝ ΤΑ ΚΑΣΕΛΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ».Αφησε, λοιπόν, και αυτός το κασελάκι του απ' έξω, μπήκε σκέτος... κύριος Γιαννόπουλος και έβρισε όποιον γουστάριζε. Αυτό το καταλαβαίνω. Είναι η εικόνα του ΠΑΣΟΚ. Ασυδοσία. Και από την άλλη μεριά δείχνει πως βλέπει το ΠΑΣΟΚ εμάς, που μας λέει: «Αφού είστε τέτοια ζώα και μας ψηφίζετε, τέτοιους υπουργούς θα σας έχουμε». Αλλο δεν καταλαβαίνω σ' αυτή τη δίκη. Πώς να το πω. Να, μου φαίνεται πως γίνεται ανάποδα. Εδώ ο κ. Γιαννόπουλος προσπαθεί να αποδείξει ότι κατατάχθηκε στον ΕΛΑΣ τους τελευταίους μήνες της Κατοχής κι έγινε και ταγματάρχης!! Και οι αντίδικοι προσπαθούν ν' αποδείξουν ότι δεν ήταν. Επρεπε να 'ναι αλλιώς. Υστερα από τις εξετάσεις που έδωσε, υπηρετώντας στα διάφορα υπουργεία και αναδείχτηκε πρώτος αντικομμουνιστής και αντεργάτης, έπρεπε, αυτός να ορκίζεται ότι δεν ήταν και οι άλλοι να του λένε: «Οχι, μπαγασάκο, για το συμφέρον σου θα έκανες ό,τιδήποτε. Δεν είσαι ο μόνος απ' αυτούς, που όταν η πλάστιγγα έγειρε προς τη μεριά των συμμάχων, το παίξανε ΕΛΑΣίτες. Επειτα, είτε γράφτηκες στον ΕΛΑΣ, είτε δε γράφτηκες, σχέση με τον ΕΛΑΣ δεν είχες. Αφού μόνος σου το λες ότι το Δεκέμβρη, τότε που βγήκαν τα τανκς των Εγγλέζων και οι Ουγκάντα, ήθελες να φύγεις απ' τον ΕΛΑΣ, αλλά παρέμεινες παρά τη θέλησή σου. Δεν πειράζει που σε κράτησαν με το ζόρι. Δείξε κατανόηση. Πού να βρουν άλλον ταγματάρχη σαν εσένα. Δεν υπήρξε άλλος ταγματάρχης στον ΕΛΑΣ σαν και σένα. Ευτυχώς...

Τώρα, γιατί αυτή η επιμονή ότι ήταν στον ΕΛΑΣ; Να σας το πω. Γιατί, ΕΛΑΣίτης, αληθινός ΕΛΑΣίτης, κομμουνιστής ή όχι, είναι ο ανώτατος τίτλος τιμής που μπορεί να έχει ένας Ελληνας. Πολλοί θα θέλανε τον τίτλο, αλλά όχι τους ΕΛΑΣίτες. Και γι' αυτό τους ΕΛΑΣίτες τους δολοφονούσαν κατά χιλιάδες τα στρατοδικεία των Εγγλέζων και των ταγμάτων ασφαλείας. Δεν τους κάναν' υπουργούς.

Αυτά τα τάγματα ασφαλείας πήγε να τιμήσει αντιπροσωπεία της Νέας Δημοκρατίας στην επέτειο των γεγονότων στου Μακρυγιάννη. Πρέπει να 'τανε οι καθαροί Ελληνες του Κ. Καραμανλή που πήγαν να αναζωογονήσουν τα πάθη, να ξαναδημιουργήσουν το διχασμό και να πάρουν ψήφους από τους απογόνους των ταγματασφαλιτών. Ομως τα παιδιά των ταγματασφαλιτών δεν είναι υποχρεωτικό να 'χουν όλα τη νοοτροπία των γονιών τους. Μπορεί αυτή τη στιγμή τα εγγόνια τους να βρίσκονται στους δρόμους και ν' αγωνίζονται για τη μόρφωσή τους, για δωρεάν Παιδεία. Το δίκιο του λαού λάμπει. Αρχισαν να το βλέπουν πολλοί. Ας το μοιραστούμε με όλους. Ας βάλουμε τέρμα στη σκακιέρα του δικομματισμού.

ΜΙΛΑΤΕ!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ