Σάββατο 8 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Δεν μπορεί να υπάρξει ισότητα σε άνιση κοινωνία

Ανακοίνωση για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας

Σε ανακοίνωσή του, για τη σημερινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, το Γραφείο Τύπου του Κεντρικού Συμβουλίου της Κομμουνιστικής Νεολαίας Ελλάδας, σημειώνει:

«Η πάλη για την ισοτιμία είναι πάλη ενάντια στην πλουτοκρατία!

Με αφορμή τη φετινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας απευθύνεται σε όλες τις νέες γυναίκες, τις νέες εργαζόμενες, τις μαθήτριες και φοιτήτριες, τις νέες μετανάστριες και τις καλεί να ενταχθούν μαζικά, αποφασιστικά στην πάλη ενάντια σ' εκείνους, οι οποίοι αναπαράγουν και ωφελούνται από τις διακρίσεις που υπάρχουν σε βάρος τους. Ενάντια στην πλουτοκρατία και τα κόμματα που την υπηρετούν.

Ισότητα των δύο φύλων δεν μπορεί να υπάρξει σε μια κοινωνία που συντηρεί και συντηρείται από την ανισότητα, από την εκμετάλλευση.

Η πολιτική που στηρίζει τα μονοπώλια, η πολιτική που εφαρμόζουν και προωθούν ΕΕ - ΝΔ - ΠΑΣΟΚ είναι υπεύθυνη για τα προβλήματα των γυναικών. Είναι πολιτική που βαθαίνει τη γυναικεία ανισοτιμία. Είναι η πολιτική που οδηγεί στην ανεργία μία στις τέσσερις νέες, που καλλιεργεί την ασυδοσία της εργοδοσίας, που περιφρουρεί τους νόμους της "ανταγωνιστικότητας" και αφήνει τις επιχειρήσεις να προσλαμβάνουν και να πληρώνουν νέες ανάλογα με την εξωτερική τους εμφάνιση, να απολύουν έγκυες ή μητέρες επειδή είναι ασύμφορες για τον πλουτισμό τους! Είναι η πολιτική που μετατρέπει τη μητρότητα σε εμπόρευμα και ουσιαστικά αρνείται στα νέα ζευγάρια τη χαρά της απόκτησης ενός παιδιού, την ώρα που οι ρυθμοί αύξησης των κερδών των ιδιωτικών επιχειρηματικών ομίλων στο χώρο της Υγείας ξεπερνούν ακόμα και το 1.000%!

Η ΚΝΕ καλεί όλες τις νέες, ειδικά τις νέες της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, να καταδικάσουν και να αντιπαλέψουν τις δυνάμεις που με την πολιτική τους υπονομεύουν το μέλλον συνολικά της νεολαίας. Να απορρίψουν και να αγωνιστούν ενάντια στο "συγκερασμό των επαγγελματικών και των οικογενειακών υποχρεώσεων" που προωθούν οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου. Ενα "συγκερασμό" που πάει χέρι - χέρι με την επέκταση της "ελαστικής" απασχόλησης, με την πλήρη παράδοση της Παιδείας, της Υγείας, της Πρόνοιας στους ιδιώτες. Που πάει χέρι - χέρι με την "ισότητα" που προπαγανδίζει η Ευρωπαϊκή Ενωση, μια "ισότητα" που πετάει στα σκουπίδια όλες τις ιδιαίτερες ανάγκες της νέας γυναίκας, μια "ισότητα" που σημαίνει φόρτωμα όλων των βαρών στην οικογένεια και εξίσωση των δικαιωμάτων ανδρών και γυναικών προς τα κάτω.

Η ΚΝΕ καλεί τις νέες να ενισχύσουν τους φορείς του μαζικού κινήματος και να δράσουν μέσα από αυτούς, να οργανωθούν στα σωματεία τους, να παλέψουν σε ταξική κατεύθυνση, να δυναμώσουν το ΠΑΜΕ, να συγκρουστούν με τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Να παλέψουν για την ισχυροποίηση του ΚΚΕ, που από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής του παλεύει για την πραγματική χειραφέτηση της γυναίκας. Από την πρώτη στιγμή αποκάλυψε την ταξική φύση του "γυναικείου ζητήματος", δεν καλλιεργεί αυταπάτες ότι μπορούν οι γυναίκες να κατακτήσουν ισότητα σε μια κοινωνία που βασίζεται στην ανισότητα.

Ο αγώνας για την κατάκτηση της ισοτιμίας των δύο φύλων συνδέεται άρρηκτα με τον αγώνα για την ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων, συνδέεται άρρηκτα με τον αγώνα για τη Λαϊκή Εξουσία και Οικονομία, για το Σοσιαλισμό».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ