Τετάρτη 20 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Μονόδρομος η νίκη

Η νίκη είναι μονόδρομος απόψε (21.45, ΜΕΓΚΑ) για τον Ολυμπιακό απέναντι στη Λιόν, αν θέλει να έχει βλέψεις για μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Καλύτερα απ' όλους το γνωρίζουν τα στελέχη της «ερυθρόλευκης» ομάδας. Ενδεικτική είναι η άποψη του Γιάννη Μαντζουράκη «η πρόκριση περνάει μέσα από το παιχνίδι με τη Λιόν». Πόσο εύκολη είναι; Ο Ελευθερόπουλος επισημαίνει: «Ολα εξαρτώνται από την ομάδα μου. Αν θα είμαστε ευτυχισμένοι ή όχι μετά το παιχνίδι, εξαρτάται από εμάς. Σε πρώτη μοίρα βάζουμε το νικηφόρο αποτέλεσμα και μετά να χαρούμε το παιχνίδι. Οποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα, πάντως, εγώ θα ήθελα από τον Ολυμπιακό να δείξει ότι είναι πραγματικά πολύ μεγάλη ομάδα. Και πιστεύω ότι θα το δείξει».

Από την πλευρά του ο Μαντζουράκης ανέφερε: «Ξέρουμε ότι η Λιόν είναι πολύ καλή ομάδα, με πολλούς παίκτες που αμύνονται και με γρήγορες και ξαφνικές αντεπιθέσεις. Οι παίκτες μου ξέρουν τι πρέπει να κάνουν για να κερδίσουν το παιχνίδι. Μπορούμε να συνδυάσουμε το θέαμα με την ουσία, αλλά εμάς σε αυτό το παιχνίδι μας ενδιαφέρει πρωτίστως το αποτέλεσμα. Θα αλλάξουμε την τακτική μας σε σχέση με το ματς στην Ισπανία, καθώς προέχει η πρόκριση. Δεν είμαι ούτε του άσπρου ούτε του μαύρου, αλλά μου αρέσει να κοιτάω πίσω από την κουρτίνα. Εμάς μας ενδιαφέρει η νίκη και είμαι αισιόδοξος ότι θα τα καταφέρουμε, από κει και πέρα η πρόκριση θα κριθεί σε όλα τα παιχνίδια. Η Λιόν είναι ικανή και φιλόδοξη ομάδα. Το παιχνίδι μπορεί να χωριστεί σε δύο κομμάτια. Στην ομαδική συμμετοχή και στις προσωπικές ικανότητες των παικτών. Εγώ θέλω από τους παίκτες μου να κάνουν οργανωμένο παιχνίδι και να είναι απλοί».

Ο Γάλλος ομόλογός του πιστεύει ότι ο Μαντζουράκης διαθέτει άσο. Ο τεχνικός των πρωταθλητών απαντάει: «Δεν είμαι χαρτοπαίκτης. Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν πολλοί άσοι. Με ενδιαφέρει να κάνουν οι παίκτες μου στο γήπεδο αυτό που ζητάω. Αν συμβεί αυτό, όλα θα πάνε πολύ καλά». Αναφορικά με την 11άδα μάλλον θα ξεκινήσουν οι Ελευθερόπουλος, Μαυρογενίδης, Γεωργάτος, Αμανατίδης, Πατσατζόγλου, Ζε Ελίας, Τζόρτζεβιτς, Ζέτερμπεργκ, Οφορίκουε, Λουτσιάνο, Ζιοβάνι.

Από την πλευρά τους οι Γάλλοι ήρθαν στην Ελλάδα, όπως είπε ο προπονητής τους Ζακ Σαντινί, με στόχο να μην χάσουν: «Θα είναι ό,τι καλύτερο για μας η νίκη, αλλά ακόμα και η ισοπαλία, για να αυξήσουμε ή έστω να διατηρήσουμε τη διαφορά μας από τον Ολυμπιακό. Πιστεύω πάντως ότι με νίκη στο παιχνίδι θα έχουμε εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Φυσικά κάτι τέτοιο δε θα είναι εύκολο. Και δεν πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός θα μας επιτρέψει να πάρουμε το αποτέλεσμα αυτό. Ξέρω ότι θα έχουμε μεγάλες δυσκολίες. Ωστόσο έχουμε εμπειρία από τέτοια παιχνίδια, δε φοβόμαστε τίποτα, απλά υπολογίζουμε και σεβόμαστε όλες τις παραμέτρους του παιχνιδιού». Μάλλον θα πρωτοπαρατάξει τους Κουπέ, Λαβίλ, Εντμιλσον, Ντεφλάντρ, Μπρεσέ, Φοέ, Βιολεό, Λέιγκλ, Ντορασό, Αντερσον, Μαρλέτ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ