Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ... ΠΑΣΟΚ

ΠΕΡΑΣΕ ΤΙΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ; «Ο κ. Τσίπρας αναγνώρισε την προσπάθεια που κάνει το ΠαΣοΚ να "αναζητά τρόπους να ξεκόψει από τον κυβερνητισμό, να ανακτήσει επαφή με τη βάση του, να επαναπροσδιορίσει τις κοινωνικές του αναφορές"» (το ρεπορτάζ στο ΒΗΜΑ).

ΟΙ ΕΚΔΟΤΕΣ ΛΕΝΕ ΝΑΙ: «Δεν είναι χωρίς νόημα η δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ ότι η προσέγγιση θα γίνει "χωρίς αλαζονεία, χωρίς ηγεμονισμούς" και κάλεσε σε "κοινές ενέργειες" τις κοινοβουλευτικές δυνάμεις των δύο κομμάτων υπογραμμίζοντας ότι μπορούν να προχωρήσουν και σε ένα σχέδιο σύγκλισης για μια νέα προγραμματική πρόταση. Βρίσκονται το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή την ώρα απέναντι σε μια κοινωνική πρόκληση και καλούνται να διαμορφώσουν την άλλη πρόταση, που θα ανακόψει τη λαίλαπα του νεοφιλελευθερισμού, ορθώνοντας φράγμα την κοινωνική πλειοψηφία» (από το κύριο άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ).

ΤΕΤΟΙΕΣ ΤΙΜΕΣ ΣΤΗ ΒΑΛΤΕΤΣΙΟΥ; «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι επικίνδυνος για τον Γιώργο Παπανδρέου επειδή ακριβώς δεν έχει και μεγάλη σχέση με αυτό που ονομάζουμε "Αριστερά". Ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ έχει κατανοήσει την πολιτική στα μέτρα του επιθετικού ΠΑΣΟΚ της δεκαετίας του '80 (...) ο κ. Τσίπρας γνωρίζει πως αυτός, η παρέα του και η γενιά του δεν μπορούν να πίνουν το ποτάκι τους "ελεύθερα" όταν το αγαπημένο τους μπαράκι το έχει χτυπήσει στα 7 ευρώ ή 2.500 δρχ. το ένα!» (ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ).

ΤΟΣΟ ΑΠΛΑ; «Η ΝΔ καταφέρνει και διατηρεί την ηγεμονία της εκμεταλλευόμενη την πλαγιοκόπηση που κάνει ο Συνασπισμός στο ΠΑΣΟΚ. Υπό προϋποθέσεις, η άνοδος των ποσοστών του κόμματος των κ.κ. Αλαβάνου - Τσίπρα είναι όρος "sine qua non" για τη διατήρηση της κυριαρχίας Καραμανλή τα επόμενα χρόνια» (ο Μανώλης Κοττάκης στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ