Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Αδικος θάνατος νεολαίου κομμουνιστή

Νίκος Παπαϊωάννου
Νίκος Παπαϊωάννου
Στον ανθό της νιότης του, σε ηλικία μόλις 23 ετών, έφυγε αδόκητα τα ξημερώματα της Δευτέρας σε αυτοκινητικό δυστύχημα ο νεολαίος σ. Νίκος Παπαϊωάννου. Το Νίκο συνόδεψαν στο τελευταίο του ταξίδι, στην τελευταία του κατοικία, με το «Ριζοσπάστη» στο χέρι, όλοι οι σύντροφοί του, καθώς και πλήθος κόσμου του Ναυπλίου, νεολαίοι και μεγάλοι που ήρθαν για να τον αποχαιρετήσουν.

Ο σύντροφος Νικόλας ήταν μπροστάρης στους αγώνες μας, πάντα παρών με διάθεση και μαχητικότητα, με αίσθημα αυτοθυσίας. Με βαθιά οδύνη, αποχαιρετώντας τον, οι σύντροφοί του, αναφερόμενοι στην προσωπικότητά του, ανάμεσα στα άλλα, σημείωσαν τη ζωντάνια και τις αρετές του που ξεχώρισαν στην οργανωμένη του στην ΚΝΕ ζωή: Το χαμόγελο, την απλότητα, τη δίψα για μάθηση και γνώση. Αναφερόμενοι στην αγωνιστική του πορεία, θα επισημάνουν:

Σύντροφε Νίκο, ήσουν πάντα συνεπής, δίπλα στον αγώνα των εργαζομένων και της νεολαίας για ένα δίκαιο κόσμο. Θυμόμαστε όλοι την αυταπάρνηση και την αυτοθυσία σου στις όμορφες στιγμές που ζήσαμε, νέοι και παλιοί κομμουνιστές, για την περιφρούρηση της απεργίας ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία, στη σήραγγα του Αρτεμισίου, στις οικονομικές εξορμήσεις, στις προσπάθειες οικοδόμησης της ΚΝΕ στον ΟΑΕΔ και το ΙΕΚ, για την ισχυροποίηση του Κόμματός μας που ήσουν πάντα παρών και στην πρώτη γραμμή.

Εκ μέρους του Συμβουλίου Περιοχής Πελοποννήσου, του ΝΣ Αργολίδας της ΚΝΕ, της ΝΕ του ΚΚΕ, όλων των μελών της ΚΝΕ και του Κόμματος έδωσαν την υπόσχεση ότι ο Νίκος θα βρίσκεται πάντα στη σκέψη και στην καρδιά των συντρόφων του. Εκφράζουμε τα βαθιά μας συλλυπητήριά μας στη μητέρα και στον πατέρα σου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ