Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ
Σφίγγει η οικονομική θηλιά

Σφίγγει όλο και περισσότερο η οικονομική θηλιά γύρω από τα Κέντρα Πρόληψης (ΚΠ) που οδηγούνται το ένα μετά το άλλο σε μαρασμό. Απλήρωτοι από το Δεκέμβρη και χωρίς να έχουν καταβληθεί οι εισφορές στο ΙΚΑ εδώ και 7 μήνες, είναι οι εργαζόμενοι στο Κέντρο Πρόληψης «Αρηξις» των Δήμων Αιγάλεω - Αγίας Βαρβάρας - Χαϊδαρίου, που βρίσκεται στην καρδιά της ευαίσθητης περιοχής της Δυτικής Αθήνας. Την ίδια στιγμή, παραμένουν απλήρωτα ενοίκια του κτιρίου, ενώ στο εξής δεν υπάρχει δυνατότητα ούτε για να πληρωθούν οι λογαριασμοί ρεύματος και νερού.

Οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε αδιέξοδο, καθώς είναι η όγδοη φορά στα έξι χρόνια λειτουργίας του ΚΠ, που μένουν απλήρωτοι και στις 17 Μάρτη προχωρούν σε επίσχεση εργασίας, διακόπτοντας «με βαριά καρδιά»: 3 ομάδες συμβουλευτικής γονέων, 1 ομάδα εκπαιδευτικών, 25 ραντεβού συμβουλευτικής, ενώ αναστέλλονται μια σειρά προγραμματισμένων δράσεων (σύνολο εξυπηρετούμενων 900 άτομα). «Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, η διαρκής αδιαφορία και προκλητική αμέλεια των οποίων έχει οδηγήσει σε απελπιστική κατάσταση την Πρόληψη στην Ελλάδα», επισημαίνουν οι εργαζόμενοι.

Παρά τις επαναλαμβανόμενες δυσκολίες όλα αυτά τα χρόνια, οι εργαζόμενοι στο ΚΠ δε σταμάτησαν να ανταποκρίνονται στα ολοένα αυξημένα αιτήματα των πολιτών των τριών δήμων σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Και τονίζουν: «Οι εργαζόμενοι του ΚΠ έχοντας εξαντλήσει τα οικονομικά και ψυχικά μας αποθέματα και διανύοντας πλέον ήδη τον τέταρτο μήνα απλήρωτοι, ζητήσαμε την άμεση εξόφληση των δεδουλευμένων μας και τη διευθέτηση των ασφαλιστικών μας εισφορών μέχρι τις 5/3/08 από τη διοίκηση του ΚΠ. Δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση στα αιτήματά μας. Είμαστε υποχρεωμένοι να ερμηνεύσουμε αυτή τη στάση ως γενικευμένη αδιαφορία τόσο για την Πρόληψη, όσο και για τους εργαζόμενους σε αυτή».

Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλα ΚΠ, όπως στην Κω όπου οι εργαζόμενοι δεν έχουν πάρει ούτε το Δώρο των Χριστουγέννων. «Το πρόβλημα είναι πολύ μεγαλύτερο. Αλλά ασκούνται τρομερές πιέσεις από κάποια Διοικητικά Συμβούλια των ΚΠ να μην αποκαλύπτουν το μέγεθος του προβλήματος», δήλωσε στο «Ρ» ο Αλέξης Σταθακιός, πρόεδρος του Σωματείου Στελεχών Κέντρων Πρόληψης.

Την ίδια στιγμή, μια ομάδα γονέων εκφράζει με επιστολή τη συμπαράστασή της στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στο ΚΠ «Αρηξις», καθώς «τα παιδιά του Κέντρου, ο Γιώργος, η Ελίζα, η Λία σε κάθε μας συνάντηση ήταν πάντα δίπλα μας, να μας καταλάβουν, να μας δώσουν να καταλάβουμε, να μας βοηθήσουν να βρούμε τρόπους να αντιμετωπίσουμε και να ομορφύνουμε τη σημερινή απαιτητική και δύσκολη καθημερινότητα, να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε νέους τρόπους και δρόμους επικοινωνίας με το παιδί μας, το σύντροφό μας, το συνάδελφό, το γονιό, το φίλο μας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ