Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Απεργούμε! Ολοι στους δρόμους!

Την επιτακτική ανάγκη να διευρυνθεί η εργατική αλληλεγγύη και οι φοιτητές, σπουδαστές, εργάτες να πάρουν την οργάνωση της απεργίας στις 19 Μάρτη στα χέρια τους, επισημαίνει το Γραφείο Τύπου του ΚΣ της ΚΝΕ, με ανακοίνωσή του και παραθέτει το αγωνιστικό διεκδικητικό πλαίσιο για κάθε νέο. Η ανακοίνωση της ΚΝΕ έχει ως εξής:

«Αν ζητάς ανθρωπιά και δίκιο νόμο,

δεν είν' εκεί που πας. Ν' αλλάξεις δρόμο!

Κ. Βάρναλης

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας καλεί όλους τους νέους εργαζόμενους, τους σπουδαστές των χώρων κατάρτισης, των σχολών μαθητείας, των νυχτερινών σχολείων να πάρουν τη θέση τους στην πρώτη γραμμή του αγώνα ενάντια στο νέο αντιασφαλιστικό νόμο.

Καλούμε όλους τους νέους εργάτες ανεξαρτήτως κλάδου να συσπειρωθούν στα σωματεία τους, να ενώσουν τη δύναμή τους. Να διευρυνθεί η εργατική αλληλεγγύη μεταξύ μας, ώστε να πέσουν στο κενό οι προσπάθειες και το δηλητήριο διαίρεσής μας σε "προνομιούχους και μη", "ρετιρέ και υπόγεια".

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι κοινά, άρα κοινή και δυναμική πρέπει να είναι και η απάντησή μας. Οι νέοι εργάτες στις φάμπρικες, στα γιαπιά, στο εμπόριο, στις τηλεπικοινωνίες, στις μεταφορές, στην υγεία, οι εργαζόμενοι φοιτητές και σπουδαστές έχουμε κοινό εχθρό. Εχθρός μας είναι η πολιτική που μας πετά στην ανεργία, η πολιτική των part-time και των 2μηνων και 3μηνων συμβάσεων, των αυξήσεων των 77 λεπτών τη μέρα στους μισθούς μας, των απλήρωτων - ανασφάλιστων πρακτικών, των ταξικών φραγμών στην Παιδεία και την Υγεία, της ανασφάλιστης εργασίας.

Σε αυτήν την επίθεση η μια πλευρά είναι "ατσάλι": Ευρωπαϊκή Ενωση, νυν και πρώην κυβερνήσεις, βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, επιχειρηματίες, χτυπούν ενιαία. Αντίστοιχη της επίθεσης θα πρέπει να είναι και η απάντησή μας, χρησιμοποιώντας όλα τα όπλα μας. Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε χώρο κατάρτισης, στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, οι νέοι εργάτες και σπουδαστές να πάρουν την οργάνωση της απεργίας στα χέρια τους.

Δε θα γίνουμε η γενιά χωρίς δικαιώματα!

Η αντιασφαλιστική επίθεση είναι κομμάτι της επίθεσης που θα δεχτούμε. Το κεφάλαιο ξεθάρρεψε και τα θέλει όλα: Ελευθερία στις απολύσεις, απελευθέρωση ωραρίου, επέκταση της μερικής απασχόλησης, μηδενικές αυξήσεις στους μισθούς.

Το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που κατατέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα υπονομεύει το μέλλον και τα δικαιώματά μας. Μας σπρώχνει στην εργασία ως τα γεράματα, υψώνει τείχος στη θεμελίωση ασφαλιστικών δικαιωμάτων σήμερα.

Κανένας νέος ανασφάλιστος!

Εμείς παράγουμε τον πλούτο. Εμείς έχουμε τη δύναμη.

Η ΚΝΕ καλεί όλους τους νέους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ στις 19 Μάρτη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ