Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΔΙΕΘΝΗ
ΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
Παρακάλια για ένταξη στο ΝΑΤΟ...

...παρά τις μεγάλες λαϊκές αντιδράσεις

ΒΑΡΣΟΒΙΑ.--

Ως «επιλογή και κυρίαρχο δικαίωμα της Ουκρανίας» χαρακτήρισε χτες ο Ουκρανός Πρόεδρος Βίκτορ Γιουστσένκο την ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ, μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου από τη Βαρσοβία όπου πραγματοποιεί μονοήμερη επίσημη επίσκεψη.

«Για μας η ένταξη στο ΝΑΤΟ δεν αποτελεί ζήτημα επιλογής, αλλά αποτελεί θέμα χρόνου», υποστήριξε και εξέφρασε την πεποίθηση ότι το συγκεκριμένο θέμα θα λυθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου της Ατλαντικής Συμμαχίας στο Βουκουρέστι. «Δε βλέπω προοπτικές για την ασφάλεια και την κυριαρχία της Ουκρανίας χωρίς το ΝΑΤΟ», ισχυρίστηκε και εξέφρασε την ελπίδα η Πολωνία να βοηθήσει την Ουκρανία να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και στις ευρωπαϊκές δομές. Χαρακτήρισε επίσης τις συνομιλίες που είχε με τον Πολωνό ομόλογό του Λεχ Καζίνσκι ως «πολύ θετικές» και τον χαρακτήρισε «φίλο της Ουκρανίας».

Και όλα αυτά τη στιγμή που στη χώρα επικρατεί αγανάκτηση και αναβρασμός για τα σχέδια αυτά που προωθούν ο Ουκρανός Πρόεδρος και η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Γιούλια Τιμοσένκο. Το 70% των Ουκρανών τάσσονται ενάντια στην ένταξη της χώρας τους στο ΝΑΤΟ και απαιτούν τη διενέργεια δημοψηφίσματος, ενώ υπενθυμίζεται ότι πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες της χώρας έχουν υπογράψει σχετικό αίτημα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ