Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΕΕΔΔΑ
Οπλο μας η αλληλεγγύη

Εκδήλωση χτες για τις εξελίξεις στη Λατινική Αμερική

Την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις πρόσφατες εξελίξεις στην Κολομβία και τη Λατινική Αμερική, είχαν οι εργαζόμενοι και νέοι που συμμετείχαν στην εκδήλωση της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης (ΕΕΔΔΑ), που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Στέκι Εργαζομένων και Νεολαίας, στα Πατήσια. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ανάδειξη της αλληλεγγύης των εργαζομένων και της νεολαίας προς τα απελευθερωτικά κινήματα των χωρών της Λατινικής Αμερικής και, όπως τονίστηκε, ευχή και στόχος της ΕΕΔΔΑ είναι ανάλογες εκδηλώσεις να εξαπλωθούν το επόμενο διάστημα.

Κεντρική ομιλήτρια στη χθεσινή εκδήλωση ήταν η Δέσποινα Μάρκου, μέλος της Γραμματείας της ΕΕΔΔΑ, η οποία αναφέρθηκε στα τελευταία γεγονότα που διαδραματίστηκαν στη μεθόριο Κολομβίας και Εκουαδόρ με τη δολοφονία ηγετικών στελεχών των FARC-EP, από τις στρατιωτικές δυνάμεις της Κολομβίας εντός του εδάφους του Εκουαδόρ. Επίσης έκανε μια συνολικότερη αναφορά στην ιστορία του αντάρτικου της Κολομβίας, αλλά και στις πολιτικές και κοινωνικές συνθήκες της χώρας και της γύρω περιοχής.

Οι συμμετέχοντες έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, κάτι που φάνηκε από τις πολλές ερωτήσεις, ενώ η εκδήλωση συνεχίστηκε με παρεμβάσεις και τοποθετήσεις μέχρι αργά το βράδυ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ