Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΓΔΜ
«Πυρετός» διαβουλεύσεων

ΣΚΟΠΙΑ.--

Νέο προσωρινό ή μονιμότερο... κυβερνητικό εταίρο αναζητούσε χτες ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νικόλα Γκρούεφσκι, μετά το δυσαναπλήρωτο κενό που άφησε η αποχώρηση του «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών» από την κυβέρνησή του. «Δε θα επιτρέψω σε κανέναν πολιτικό και σε κανένα κόμμα να βλάψουν τη Δημοκρατία της Μακεδονίας και το λαό της» δήλωσε ο Γκρούεφσκι με στόμφο μετά τη συνάντηση που είχε με τους αρχηγούς των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνησή του.

Αργότερα χτες βράδυ είχε προγραμματιστεί έκτακτη συνάντηση πολιτικών ηγετών με τον Πρόεδρο της χώρας Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, που επέκρινε την αποχώρηση του «Δημοκρατικού Κόμματος Αλβανών» από την κυβέρνηση «σε μία κρίσιμη περίοδο» για τα Σκόπια και ενόψει της πρόσκλησης που αναμένουν για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη σύνοδο κορυφής στο Βουκουρέστι εφόσον βέβαια δεν ασκήσει ως τότε βέτο η Αθήνα.

Τέλος, το αντιπολιτευόμενο αλβανικό κόμμα των πρώην αυτονομιστών («Δημοκρατική Ενωση για την Ολοκλήρωση», DUI) ανακοίνωσε ότι «θα ηγηθεί μίας εποικοδομητικής πολιτικής για να συμβάλει στο στόχο της Μακεδονίας» προκειμένου τα Σκόπια να παραλάβουν πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ στη διάσκεψη κορυφής του Απρίλη, δίχως να προβεί σε άλλες λεπτομέρειες...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ