Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
«Οχι» στον αποκλεισμό κατά της Κούβας

Η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ) από τη Γενεύη καταδίκασε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τον απάνθρωπο αποκλεισμό της Κούβας από τις ΗΠΑ, υπογραμμίζοντας ότι επιτίθεται σε ένα από τα πιο βασικά δικαιώματα της ανθρωπότητας, την τροφή.

Στη διάρκεια της συζήτησης στα πλαίσια του ΟΗΕ σχετικά με το δικαίωμα στη διατροφή που έχει η Κούβα, η εκπρόσωπος της ΠΣΟ, Οσίρις Οβιέδο, υπογράμμισε ότι η πολιτική των ΗΠΑ καταπατάει ένα από τα βασικά σημεία της Διεθνούς Σύμβασης ότι «δεν μπορούν τα τρόφιμα να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία για πολιτική και οικονομική πίεση».

Τόνισε, επίσης, ότι ο αμερικανικός αποκλεισμός παρ' όλο που έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στη γεωργία, την κτηνοτροφία και άλλους σημαντικούς τομείς της οικονομίας της Κούβας, η Κούβα δεν είναι από τις χώρες που συγκαταλέγονται στο μακάβριο κατάλογο όπου κάθε 20 δευτερόλεπτα πεθαίνει 1 παιδί που δεν έχει προλάβει να συμπληρώσει τα 10 του χρόνια. Σύμφωνα με την Παγκόσμια Οργάνωση Τροφίμων, η Κούβα αναγνωρίζεται ως η μοναδική χώρα στη Λατινική Αμερική που έχει καταφέρει να εξαλείψει την πείνα και τον παιδικό υποσιτισμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ