Σάββατο 15 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ - ΕΚΟΥΑΔΟΡ
Ολα τα μέτωπα ανοιχτά

ΜΠΡΑΖΙΛΙΑ - ΚΙΤΟ - ΚΑΡΑΚΑΣ - ΜΠΟΓΚΟΤΑ.--

Συνεχίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες την εκστρατεία απομόνωσης και να καλλιεργούν πολεμικό κλίμα έναντι της Βενεζουέλας... «Θα παρακολουθούμε την κατάσταση και οι ΗΠΑ θα πράξουν αναλόγως όταν ολοκληρωθεί η έρευνα των στοιχείων από τα λάπτοπ του Ραούλ Ρέγιες, που παραδόθηκαν στις αμερικανικές αρχές από τις κολομβιανές», δήλωσε η επικεφαλής του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Κοντολίζα Ράις, μετά τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα και τον ΥΠΕΞ Σέλσο Αμορίμ, στην πρωτεύουσα της Βραζιλίας, στο πλαίσιο της μίνι περιοδείας της στη Νότια Αμερική, σε Βραζιλία και Χιλή.

Η Ράις έκανε τις δηλώσεις αυτές ερωτώμενη εάν τελικά οι ΗΠΑ εντάξουν τη Βενεζουέλα στη λίστα των χωρών που υποθάλπουν την τρομοκρατία, βάσει των δηλώσεων Μπους ότι η «Βενεζουέλα στηρίζει τους τρομοκράτες», χωρίς να επιβεβαιώσει ή να απορρίψει το ενδεχόμενο αυτό.

Στο μεταξύ, στο άλλο μέτωπο, αυτό με το Εκουαδόρ, ο Πρόεδρος Ραφαέλ Κορέα, αντιδρώντας στις δηλώσεις του Λευκού Οίκου, που επανέλαβε τις κατηγορίες της Κολομβίας, σύμφωνα με τις οποίες η κυβέρνησή του Εκουαδόρ διατηρεί στενές σχέσεις με τους FARC, τόνισε: «Φέρτε τους στρατιώτες σας ώστε να είναι εκείνοι που θα πεθάνουν στα νότια σύνορα με την Κολομβία! Θα δούμε αν οι πολίτες των ΗΠΑ είναι έτοιμοι να αποδεχτούν αυτήν την τεράστια βαναυσότητα. Αλλιώς σιωπήστε και προσπαθήστε να καταλάβετε αυτό που γίνεται στη λατινική Αμερική», δήλωσε ο Κορέα και παράλληλα τόνισε ότι η κυβέρνηση είναι αντιμέτωπη με «μια ευρεία εκστρατεία δυσφήμισης σε διεθνές επίπεδο».

Στο τρίτο μέτωπο, αυτό με τους νεκρούς Μεξικανούς, οι οικογένειες των νεκρών φοιτητών κατά το μακελειό στο στρατόπεδο των FARC, που καταφεύγουν στη Δικαιοσύνη εναντίον της κυβέρνησης της Κολομβίας, τονίζουν ότι ο χαρακτηρισμός των φοιτητών ως τρομοκράτες είναι «ψευδής ώστε να νομιμοποιήσει το έγκλημα της κολομβιανής κυβέρνησης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ