Τρίτη 18 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΑΑΚ: Αγώνας υπέρ του ...νόμου Ρέππα

Τα ΕΑΑΚ αποκαλύπτονται. Καθώς όλο το προηγούμενο διάστημα πάσχιζαν να πείσουν τους φοιτητές ότι πρέπει να γίνουν ακροατήριο για τη ΓΣΕΕ, φαίνεται, οι «κακές παρέες» τούς έκαναν να αποκαλυφθούν και να δείξουν γιατί καλούν τους φοιτητές να παλέψουν: Για όσα προτείνει η ΕΕ και η κυβέρνηση!

Είναι χαρακτηριστικό το πλαίσιο της ΑΡ.ΑΓ.Ε (ΕΑΑΚ) στο Σύλλογο Μηχανολόγων - Ηλεκτρολόγων του ΑΠΘ. Ανάμεσα σε άλλα, ζητούν υπολογισμό της σύνταξης με βάση τον καταληκτικό μισθό ή τις αποδοχές της τελευταίας 5ετίας. Ο υπολογισμός όμως με βάση την τελευταία 5ετία... δεν είναι άλλο από το νόμο Ρέππα. Δηλαδή, μια διαπραγμάτευση για το πού θα σταματήσει η αντιασφαλιστική κατρακύλα... Παρακάτω εξηγούν μόνοι τους υπέρ τίνος ακριβώς παλεύουν: «Οχι στις νέες προτάσεις για το Ασφαλιστικό»! Οι αντιδραστικοί νόμοι Σιούφα και Ρέππα, στους οποίους πατάει άλλωστε η νέα αντιασφαλιστική επίθεση, δεν προβληματίζουν καθόλου τα ΕΑΑΚ, τους θεωρούν δεδομένους, δε ζητούν την κατάργησή τους και απλά παλεύουν, η νέα επίθεση να μην προχωρήσει πέρα από αυτούς.

Αλλά πώς να τους προβληματίσουν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που εφαρμόζονται ήδη, όταν βλέπουν ότι «το ΠΑΣΟΚ με τα εσωτερικά του προβλήματα και την έλλειψη ταυτότητας, προς το παρόν απουσιάζει. Το πολιτικό μας σύστημα βρίσκεται σε μια σχετική κρίση». Μήπως θα σταματούσε η επίθεση του κεφαλαίου στους εργαζομένους, αν το ΠΑΣΟΚ δεν «απουσίαζε»; Πέρα από το γεγονός ότι έτσι κι αλλιώς δεν απουσιάζει καθόλου, παίζει το ρόλο και το παιχνίδι του αποπροσανατολισμού των εργαζομένων και της νεολαίας, καλώντας τους εργαζόμενους να αγωνιστούν αγκαζέ με τον Παναγόπουλο για αντιδραστικές «σοσιαλδημοκρατικές» αλλαγές...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ