Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Συναγερμός ασφαλείας...

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΣΑΝΑ'Α.--

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι ισραηλινές αρχές, αποκλείοντας ασφυκτικά το σύνολο των παλαιστινιακών εδαφών από χθες μέχρι τουλάχιστον την Κυριακή, καθώς άρχισε η γιορτή του Πουρίμ, της εβραϊκής Αποκριάς. Ισραηλινές πηγές διέρρεαν ότι η βασική ανησυχία στρέφεται προς τη λιβανική σιιτική οργάνωση «Χεζμπολάχ».

Κατά τα άλλα, δύο μαχητές της «Χαμάς» σκοτώθηκαν σε βάση εκπαίδευσης στην κεντρική Γάζα και ένας τραυματίστηκε από «έκρηξη», που, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης, οφείλεται «σε λάθος». Νωρίτερα, 60χρονος Παλαιστίνιος αγρότης έπεφτε νεκρός, άνευ λόγου, από ισραηλινά πυρά κοντά στα σύνορα Γάζας και Ισραήλ.

Παράλληλα, συνεχίζονται οι επαφές μεταξύ Ισραηλινών και Αιγυπτίων στο Κάιρο με στόχο την επίτευξη εκεχειρίας μεταξύ Ισραήλ και Παλαιστινίων. Σύμφωνα με πηγές, οι δύο πλευρές, κατ' αρχάς, κατέληξαν σε συμφωνία που δίνει στην Αίγυπτο την αρμοδιότητα ηλεκτροδότησης της Λωρίδας της Γάζας.

Από την άλλη, κατέρρευσαν οι συνομιλίες μεταξύ «Φατάχ» και «Χαμάς», που διεξάγονταν υπό την αιγίδα του Προέδρου της Υεμένης, στην πρωτεύουσα Σάνα'α. Τέλος, χθες, έφθασε στο Ισραήλ, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, στο πλαίσιο περιοδείας που πραγματοποιεί στην περιοχή, και διεθνούς συνάντησης για το Μεσανατολικό που προετοιμάζει η Ρωσία, στο πλαίσιο των αποφάσεων της συνόδου της Ανάπολης, που είχε γίνει από την κυβέρνηση Μπους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ