Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΡΩΣΙΑ - ΗΠΑ
Σημεία προσέγγισης;

ΜΟΣΧΑ.--

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, δήλωσε χτες ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής έκαναν μια σειρά από προτάσεις στη Ρωσία κατά την πρόσφατη συνάντηση των Αμερικανών υπουργών Αμυνας και Εξωτερικών, Ρόμπερτ Γκέιτς και Κοντολίζα Ράις στη Μόσχα, τις οποίες χαρακτήρισε «χρήσιμες και σημαντικές».

Συγκεκριμένα, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ιζβέστια» αναφέρθηκε στις προτάσεις που αφορούν τη δυνατότητα που θα έχει η Μόσχα να παρακολουθεί τα τεκταινόμενα της λεγόμενης «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ στην Κεντρική Ευρώπη. «Θα μας βοηθήσουν να πειστούμε πως το συγκεκριμένο σύστημα δε στρέφεται εναντίον μας», υποστήριξε. «Θα μπορούμε να παρακολουθούμε τι θα πράττει το ραντάρ (στην Τσεχία) και την πραγματική ακολουθία της βάσης αναχαίτισης (στην Πολωνία) - τόσο σε ό,τι αφορά τον ανθρώπινο παράγοντα όσο και τα τεχνικά μέσα», πρόσθεσε.

Πάντως, όποιες και αν είναι αυτές οι προτάσεις, είτε συμφωνήσουν είτε όχι, ένα είναι σίγουρο. Οι διαφωνίες, ο ανταγωνισμός και οι πιθανές προσεγγίσεις γίνονται ανάμεσα σε ιμπεριαλιστικές δυνάμεις με στόχο να κερδίσουν στρατηγικά σε ζώνες επιρροής.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ