Παρασκευή 21 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΑΣ
Απέφυγε τη συζήτηση για το Ασφαλιστικό

Εντονη αντίδραση της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων»

Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία των δικηγόρων της Αθήνας απαιτούν περαιτέρω κινητοποιήσεις ενάντια στο Ασφαλιστικό, ο πρόεδρος του ΔΣΑ Δ. Παξινός χτες με μια πραξικοπηματική ενέργεια απαγόρευσε κάθε συζήτηση για το θέμα και διέκοψε τη συνεδρίαση. Μάλιστα, πριν τη διακοπή της συνεδρίασης του ΔΣ του ΔΣΑ, ο Δ. Παξινός με τους συμβούλους που τον υποστηρίζουν «πέρασε» εμβόλιμα και χωρίς προηγούμενη συζήτηση τροποποίηση για αύξηση του αριθμού των δικηγόρων που απαιτείται για τη σύγκληση της γενικής συνέλευσης.

Η συνεδρίαση δεν ολοκληρώθηκε, ενώ έντονα αντέδρασε ο Μ. Κοκκινάκης, μέλος του ΔΣ του ΔΣΑ και επικεφαλής της «Αγωνιστικής Συμπαράταξης Δικηγόρων Αθήνας» που κατηγόρησε τον πρόεδρο του ΔΣΑ ότι βάζει πλάτες στην κυβέρνηση για να περάσει τα αντιασφαλιστικά της σχέδια σε βάρος των δικηγόρων. Τις μεθοδεύσεις του Δ. Παξινού κατήγγειλαν και άλλα μέλη του ΔΣ.

Στην ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συμπαράταξη Δικηγόρων» καταγγέλλει «την πραξικοπηματική διάλυση της συνεδρίασης του ΔΣ του ΔΣΑ από τον πρόεδρο Δ. Παξινό και τους συμβούλους των παρατάξεων που πρόσκεινται στην κυβέρνηση». Στην ίδια ανακοίνωση η παράταξη αποδοκιμάζει έντονα και χαρακτηρίζει πραξικοπηματική την εκτός ημερήσιας διάταξης δήθεν συζήτηση για την τροποποίηση του Κώδικα περί Δικηγόρων, ώστε να καταστεί πιο δυσχερής η σύγκληση γενικών συνελεύσεων του ΔΣΑ.

Παράλληλα, αναφέρει ότι «οι αυθαίρετες και αντιδημοκρατικές αυτές ενέργειες, εντάσσονται στο πλαίσιο της πολιτικής που εδώ και χρόνια εφαρμόζουν οι κυρίαρχες συμβιβασμένες παρατάξεις της εκάστοτε κυβερνητικής πολιτικής και του «ευρωμονόδρομου». Τέλος, η «Αγωνιστική Συμπαράταξη» καλεί τους δικηγόρους να ζητήσουν τη σύγκληση γενικής συνέλευσης στο ΔΣΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ