Τρίτη 25 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΑΤΟΧΗ ΣΤΟ ΙΡΑΚ
Διαδηλώσεις και αιμορραγία

ΒΑΓΔΑΤΗ - Ν.ΥΟΡΚΗ - ΒΕΡΟΛΙΝΟ.--

Χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν το Σάββατο, από τη «μία πλευρά του ποταμού έως την άλλη» στο κέντρο του Μανχάταν, την καρδιά της Νέας Υόρκης, και ένωσαν τη φωνή και τα χέρια τους για την ειρήνη και ενάντια στον πόλεμο, κατά την πέμπτη επέτειο του πολέμου στο Ιράκ, που συμπληρώνεται με πάνω από 4.000 νεκρούς στρατιώτες και τον απολογισμό των ντόπιων θυμάτων να ξεπερνά από την έναρξη της ιμπεριαλιστικής επέμβασης το 1,5 εκατομμύριο, χωρίς να υπολογίζεται η καθημερινή αιμορραγία από την πείνα, την ανέχεια και τη φτώχεια.

Παράλληλα, αντιπολεμικές διαδηλώσεις έγιναν και σε περισσότερες από 70 πόλεις της Γερμανίας, με χιλιάδες διαδηλωτές να φωνάζουν «Οχι στον πόλεμο», αλλά και κατά της συμμετοχής της Μπούντεσβερ στον πόλεμο στο Αφγανιστάν.

Στο Ιράκ, το αιματηρότερο Σαββατοκύριακο των τελευταίων μηνών ήταν αυτό που πέρασε, καθώς ένα μπαράζ επιθέσεων παντός τύπου στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 42 και δεκάδες τραυματίες. Η πλέον πολύνεκρη σημειώθηκε στη Μοσούλη, όπου καμικάζι με παγιδευμένο φορτηγό κατάφερε να περάσει την ασφάλεια ιρακινού στρατοπέδου, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 13 Ιρακινοί στρατιώτες και να τραυματιστούν περισσότεροι από 42.

Επίσης, στη Σαμάρα σημειώθηκε άλλο ένα «λάθος» των αμερικανικών κατοχικών δυνάμεων, που, σε αεροπορική επιδρομή, σκότωσαν έξι μέλη του σουνιτικού συμμαχικού «Συμβουλίου Αφύπνισης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ