Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΞΕΝΟΔΟΧΟΙ
Κάτω οι μισθοί λόγω «ακριβού» ευρώ

Αξιώσεις της Ομοσπονδίας Ξενοδόχων με πρόσχημα το ...χρηματοοικονομικό περιβάλλον

Να πληρώσουν οι ...ξενοδοχοϋπάλληλοι την «κρίση» στις διεθνείς αγορές ζητούν οι ξενοδόχοι, κρίνοντας ότι το «ασταθές χρηματοοικονομικό περιβάλλον παγκοσμίως» πλήττει ιδιαίτερα τον τουριστικό κλάδο στην Ελλάδα, που χρεώνει με το «ακριβό» ευρώ, οπότε η όποια προσπάθεια συγκράτησης των τιμών πρέπει να γίνει από όλους. Την ίδια στιγμή, απαιτούν ενίσχυση της διαφημιστικής προβολής και μια σειρά από άλλες, ευνοϊκές για τους ξενοδόχους, ρυθμίσεις. Ετσι, ουσιαστικά, επιδιώκουν να διατηρήσουν τις τιμές σταθερές και να αυξήσουν τα κέρδη τους μετακυλίοντας τα βάρη στους εργαζόμενους και στο δημόσιο.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων (ΠΟΞ) σημειώνει στη σχετική ανακοίνωσή της ότι «σε περιόδους αστάθειας απαιτείται να βρίσκονται όλοι οι συνδαιτυμόνες του τουρισμού σε κατάσταση εγρήγορσης». Προσθέτει ότι στο πλαίσιο της συγκράτησης των τιμών «ιδιαίτερη υπευθυνότητα πρέπει να επιδείξουν και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι», στις διαπραγματεύσεις για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας. Και το λένε αυτό όταν οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουν μετατραπεί σε «πειραματόζωα» της «ευελιξίας», σε μισθούς, ωράρια, ειδικότητες!

Η ΠΟΞ ζητά ακόμη «άμεσες λύσεις», ώστε να αντικατασταθεί το τέλος παρεπιδημούντων που πληρώνουν οι τουριστικές επιχειρήσεις στους ΟΤΑ από ένα γενικότερο τέλος σε όλες τις επιχειρήσεις που θα είναι πολύ μικρότερο. Επίσης, τακτοποίηση των πολεοδομικών εκκρεμοτήτων των καταλυμάτων που επί δεκαετίες διαμορφώνουν τις εγκαταστάσεις τους κατά βούληση, με τα μεγάλα συγκροτήματα να πρωτοστατούν. Επαναφέρουν, βεβαίως, και το θέμα της «πάταξης της γραφειοκρατίας», όπως θεωρούν οι περισσότεροι επιχειρηματίες τις απαιτήσεις για συμμόρφωση με μια σειρά κανονισμούς σωστής λειτουργίας των επιχειρήσεών τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ