Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ιδιαίτερη επιτυχία σημείωσε η χτεσινή εκδήλωση της ΚΟΑ του ΚΚΕ με θέμα «Αντισεισμική προστασία - δικαίωμα ζωής και ασφάλειας για τον εργαζόμενο, για τη λαϊκή οικογένεια», με τη συμμετοχή ειδικών επιστημόνων και εκπροσώπων μαζικών φορέων, στην οποία χαιρετισμό απηύθυνε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. Μια εκδήλωση που εντάσσεται στις πρωτοβουλίες που έχει αναπτύξει το Κόμμα για τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα, όπως το θέμα των σεισμών, με κύριο στόχο να συμβάλει στην ανάπτυξη των λαϊκών αγώνων για τη διεκδίκηση των απαραίτητων μέτρων αντισεισμικής προστασίας, με γνώμονα την ασφάλεια των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Οπως τόνισε ανοίγοντας την εκδήλωση ο Β. Δημόπουλος, μέλος της Επιτροπής Πόλης της ΚΟΑ του ΚΚΕ, «είναι ασφαλώς μεγάλοι οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η σεισμική δράση, αλλά κυρίως είναι τεράστιοι οι κίνδυνοι που εγκυμονεί η έλλειψη μιας διαρκούς και συνεχώς βελτιούμενης πολιτικής αντισεισμικής προστασίας από τους εκάστοτε διαχειριστές της εξουσίας. Για το ΚΚΕ η αντισεισμική προστασία και θωράκιση δεν είναι απλά ένα τεχνοκρατικό ζήτημα, που απαιτεί μόνο επιστημονική και τεχνολογική γνώση και προσεγγίζεται με τεχνικούς μόνο όρους».

Στις σημερινές συνθήκες του καπιταλιστικού τρόπου ανάπτυξης και της κυριαρχίας του κεφαλαίου και των κομμάτων του - συνέχισε - τέτοια σοβαρά ζητήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν και να λυθούν ριζικά. Η διέξοδος για τη ριζική αντιμετώπιση του προβλήματος της αντισεισμικής προστασίας βρίσκεται στο δρόμο που οδηγεί στη λαϊκή οικονομία και εξουσία.

Το ΚΚΕ - κατέληξε - καλεί όλους τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό να απαιτήσουμε αγωνιστικά και μαχητικά όχι μόνο τη λήψη των απαραίτητων μέτρων αντισεισμικής προστασίας, αλλά και να ανατρέψουμε τη σημερινή κατάσταση, ανοίγοντας το δρόμο για το λαϊκό μέτωπο εξουσίας.

Ακόμα, παραβρέθηκαν ο Δ. Αρβανιτάκης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και γραμματέας της ΚΟΑ, τα μέλη του ΠΓ Κ. Παρασκευάς και Ελ. Μπέλλου, ο πρόεδρος της ΤΕΔΚΝΑ Δ. Καλογερόπουλος, ο δήμαρχος Νίκαιας Στ. Μπενετάτος, ο καθηγητής του ΕΜΠ Π. Καρύδης, εκπρόσωποι μαζικών φορέων, δημοτικοί και νομαρχιακοί σύμβουλοι, πανεπιστημιακοί κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ