Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 2
ΔΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ
ΤΙ ΛΕΝΕ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΙ ΑΣΤΟΙ:

ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ Η ΣΙΓΗ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟΥ: Οι διαφορές είναι μικρές και συνεπώς η συμφωνία θα είναι καλή για τους εργαζόμενους που θα διαφυλάξουν το εισόδημά τους, για τους εργοδότες που οι επιχειρήσεις τους θα λειτουργήσουν απρόσκοπτα, αλλά και ολόκληρη την εθνική οικονομία, η οποία πάντα προοδεύει μέσα σε κλίμα κοινωνικής ηρεμίας» (από το κύριο άρθρο στην ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ, πριν ακόμα υπογραφεί η σύμβαση που υπογράφηκε χτες...).

ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ: «Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να προχωρήσει σε δεύτερο κύκλο μεταρρυθμίσεων παρεμβαίνοντας μεταξύ άλλων, μέσω αλλαγών στα ωράρια εργασίας, στην καθημερινότητα των πολιτών. Αν οι μεταρρυθμίσεις αυτές κρίνονται αναγκαίες ας τις επιχειρήσουν. Αρκεί να προηγηθεί ουσιαστικός διάλογος. Ωστε να αποφύγουμε επανάληψη της ταλαιπωρίας των τελευταίων εβδομάδων» (από το κύριο άρθρο στο ΒΗΜΑ).

ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΗΝ «ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ»: «Πάνω από 120.000 νοικοκυριά βρίσκονται στο "κόκκινο" αδυνατώντας να πληρώσουν τις δόσεις τους για στεγαστικά δάνεια, καταναλωτικά και πιστωτικές κάρτες. Υπολογίζεται ότι ακόμη 130.000 οικογένειες έχουν δανειστεί ποσά που ξεπερνούν το 40% των εισοδημάτων τους με αποτέλεσμα η αποπληρωμή των υποχρεώσεών τους να γίνεται με αρκετή δυσκολία. Ουσιαστικά, δηλαδή, περίπου 250.000 οικογένειες έχουν προβληματική σχέση με την τράπεζά τους (...) σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία το 5,1% των συνολικών χορηγήσεων βρίσκεται σε καθυστέρηση. Στόχος της ΤτΕ είναι να μειωθούν τα επόμενα δύο χρόνια στο 3,5% ώστε να εξυγιανθούν τα χαρτοφυλάκια των τραπεζών και να μην υπάρξει κίνδυνος αξιοπιστίας για το πιστωτικό σύστημα» (το ρεπορτάζ στον ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΤΥΠΟ).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ