Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.
Για την ειρήνη και τη φιλία των λαών

«Τα Βαλκάνια και πάλι μυρίζουν μπαρούτι!» διαμηνύει το Συντονιστικό Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης, καλώντας τους μαθητές στο 2ο Φεστιβάλ Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Θεσσαλονίκης. Θα γίνει το Σάββατο, 29 Μάρτη, στις 6 το απόγευμα, στο Αγαλμα Βενιζέλου, με σύνθημα «Τραγουδάμε και αγωνιζόμαστε για ειρήνη και φιλία ανάμεσα στους λαούς». Παίρνουν μέρος: X-R-C (Πολίχνη), Nails and Tails (ΕΠΑΛ Νεάπολης), Wonder WALL (1ο ΓΕΛ Ευόσμου), Bleeding Doves (19ο Γυμνάσιο), Stragazers (2ο ΓΕΛ Αμπελοκήπων), Vermillion (Μενεμένη), Hot Staff (Εύοσμος), Big Guns (Εύοσμος), Phobos Crew (8o ΓΕΛ Θεσσαλονίκης), Αντίστροφη Μέτρηση (Πολίχνη), και άλλοι! Στο χώρο θα φιλοξενηθεί έκθεση φωτογραφίας και έκθεση σκίτσου.

Σχετικά με τις εξελίξεις στα Βαλκάνια, τα 15μελή των σχολείων 18ο και 8ο ΓΕΛ Θεσσαλονίκης, 1ο ΓΕΛ Ευόσμου και Γυμνάσιο Ωραιοκάστρου έχουν εκδώσει το παρακάτω ψήφισμα: «Να μην αναγνωρίσει η ελληνική κυβέρνηση την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσόβου, που δεν είναι τίποτε άλλο από ένα κρατίδιο υπό τον έλεγχο της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, για τον έλεγχο της περιοχής των Βαλκανίων. Να γυρίσουν πίσω οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στην περιοχή. Καμία ελληνική συμμετοχή στο νέο στρατό κατοχής της ΕΕ. Κανένας Ελληνας φαντάρος έξω από τα σύνορα της χώρας. ΟΧΙ στους νέους πολέμους που ετοιμάζουν για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα».

Στη Λάρισα

Με μια μεγάλη μαθητική συναυλία για την Ειρήνη, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Δευτέρα οι τετραήμερες εκδηλώσεις του Συντονιστικού Αγώνα Σχολείων Λάρισας (ΣΑΣΛ) με θέμα: «Ειρήνη στα Βαλκάνια, αλληλεγγύη στους λαούς που αγωνίζονται». Από το πρωί, μετά τις σχολικές τους γιορτές, οι μαθητές της Λάρισας κατέκλυσαν την πλατεία Ταχυδρομείου, στέλνοντας από τη μαθητική συναυλία το δικό τους μήνυμα ειρήνης στους ιμπεριαλιστές. Ερασιτεχνικά συγκροτήματα και το συγκρότημα του μουσικού σχολείου της πόλης, ξεσήκωσαν τους μαθητές, ενώ χειροκροτήματα ξέσπασαν κατά τις ομιλίες εκλεγμένων μαθητών. Τη συναυλία στήριξαν οικονομικά το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, το Συνδικάτο Οικοδόμων και τα 15μελή του 1ου Ενιαίου Λυκείου και του Μουσικού Σχολείου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ