Πέμπτη 27 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 1
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΠΑΡΑΠΛΑΝΟΥΝ ΤΟ ΛΑΟ οι ηγεσίες ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ
  • Την ώρα που το ΠΑΣΟΚ κατέθετε πρόταση μομφής, τα στελέχη του στη ΓΣΕΕ υπέγραφαν με τη ΔΑΚΕ και τον ΣΕΒ εξευτελιστική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.
  • Αλλη πολιτική, φιλολαϊκή, σημαίνει άλλος δρόμος ανάπτυξης, κατάργηση των μονοπωλίων και των νόμων που τα υπηρετούν, σημαίνει λαϊκή εξουσία.
  • Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι αποφασισμένη, σε αντίθεση με τη λαϊκή θέληση και τους αγώνες, να επιβάλει την εφαρμογή του αντιασφαλιστικού νόμου. Να φέρει νέους αντεργατικούς νόμους, να επεκτείνει τις ιδιωτικοποιήσεις. Επιπλέον, αναζητώντας λύση στο όνομα της FYROM, προσφέρει γην και ύδωρ στα σχέδια των ηγετικών ιμπεριαλιστικών δυνάμεων στην περιοχή.
  • Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ ανταγωνίζονται ανούσια μεταξύ τους για τις εντυπώσεις, κάνουν ψευδεπίγραφη αντιπολίτευση στη ΝΔ, γιατί συμφωνούν στις βασικές επιλογές του «ευρωμονόδρομου». Δεν αντιπαρατίθενται στα μονοπώλια και στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις. Βάζουν εμπόδια στην ανασύνταξη του κινήματος, στο να ανέβει η οργάνωση και η δράση των μισθωτών εργαζομένων, που είναι η κινητήρια δύναμη της ταξικής πάλης, να αναπτυχθεί η κοινή πάλη με τα φτωχά τμήματα των μεσαίων στρωμάτων.
  • Το ΚΚΕ θα δώσει το κύριο βάρος στην ανασύνταξη και αναγέννηση του λαϊκού κινήματος, ώστε να μη βρεθεί ενσωματωμένο στα σχέδια της πλουτοκρατίας, να μη γίνουν κάδρο στα αντιλαϊκά συναινετικά σενάρια, το εργατικό κίνημα και οι λαϊκές δυνάμεις που ριζοσπαστικοποιούνται, να συσπειρωθούν, να αντιπαρατεθούν οργανωμένα και αποφασιστικά με τα οικονομικά και πολιτικά συμφέροντα που τους καταδυναστεύουν.

ΣΕΛ.  7   -   9

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ