Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 30
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
ΠΟΘΑ
Καταγγελία για αντιδημοκρατική συμπεριφορά

Ωμή παρέμβαση του προέδρου της ΕΡΤ που θυμίζει άλλες εποχές

Την «απαράδεκτη και αντιδημοκρατική συμπεριφορά του Προέδρου της ΕΡΤ κ. Παναγόπουλου» καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, αναφέροντας ότι «στις 26/3 σε συνέλευση των εργαζομένων μουσικών έκανε παρέμβαση με ύβρεις κατά των μελών του ΔΣ του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου και της ΠΟΘΑ, με εκφράσεις του τύπου "βουλώστε το, εδώ είναι το μαγαζί μου", "θα σας κόψω τα πόδια έτσι και ξαναπατήσετε εδώ". Σαν να μην έφτανε η επίθεση στους εκπροσώπους των εργαζόμενων, απευθύνθηκε με τρόπο υποτιμητικό στους μουσικούς και στην ιστορία των Συνόλων, λέγοντας ότι χάρη σε αυτόν διασώθηκαν και ότι μόνο επί των ημερών του τα Σύνολα έχουν να επιδείξουν έργο και καλές κριτικές. Απείλησε έμμεσα τους εργαζόμενους που απολύθηκαν, λέγοντας ότι οι αντιδράσεις τους θα καθορίσουν τη δική του στάση».

Τονίζεται ότι «όλα τα παραπάνω συνιστούν ωμή παρέμβαση στις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα δημοκρατικά δικαιώματα των εργαζόμενων και θυμίζουν άλλες εποχές. Επισημαίνουμε στον Πρόεδρο της ΕΡΤ και κάθε εργοδότη, ότι οι συμπεριφορές αυτές δε μας φοβίζουν. Διαβεβαιώνουμε ότι την ελεύθερη πρόσβασή μας στη δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία, για την οποία πληρώνει ο ελληνικός λαός, καθώς και τις συνδικαλιστικές μας ελευθερίες θα τις υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο».

Η ΠΟΘΑ καλεί «τους εργαζόμενους μουσικούς να βγάλουν τα συμπεράσματά τους για το ποιος είναι υπεύθυνος για την κατάσταση που έχουν φτάσει. Να συνειδητοποιήσουν ότι η αυταρχική παρέμβαση του Προέδρου στόχο είχε να υπηρετήσει τα ιδιωτικά συμφέροντα που λυμαίνονται τη δημόσια Τηλεόραση και Ραδιοφωνία. Να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους ώστε να μην αντιδρούν στα βήματα της διοίκησης, που οδηγούν στον κατακερματισμό και στη διάλυση των εργασιακών τους δικαιωμάτων με απώτερο στόχο την πλήρη ιδιωτικοποίηση των Συνόλων». Υπογραμμίζει ότι «είναι μονόδρομος η συσπείρωση ενάντια σε αυτές τις πολιτικές, η συσπείρωση στο κλαδικό συνδικαλιστικό όργανο των μουσικών, με στόχο τη δημιουργία ισχυρού μετώπου στο χώρο των καλλιτεχνών, που να μπορεί ν' απαντήσει στην προσπάθεια της πλήρους παράδοσης του Πολιτισμού στα χέρια της βιομηχανίας του Θεάματος».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ανακοίνωση για την αναβολή του συνεδρίου από την πλειοψηφία της διοίκησης (2018-10-09 00:00:00.0)
Νίκη με αυτοδυναμία για το «Αγωνιστικό Μέτωπο Μουσικών» (2013-10-24 00:00:00.0)
Ο πολιτισμός δεν μπαίνει σε «εφεδρεία» (2011-09-21 00:00:00.0)
Ξανά μπροστά οι καλλιτέχνες (2001-05-17 00:00:00.0)
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι μουσικοί (2000-10-10 00:00:00.0)
"Ειλημμένη απόφαση" η συρρίκνωση της ΕΡΤ (1995-03-01 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ