Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΑΓΡΟΤΟΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΙ ΚΙΛΚΙΣ
Ξαναβγήκαν στους δρόμους με τα τρακτέρ

Στους δρόμους βγήκαν χτες αγρότες και κτηνοτρόφοι του Κιλκίς καθώς τα αιτήματά τους δεν ικανοποιούνται από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα πολλές εκατοντάδες νοικοκυριά να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα επιβίωσης.

Ιδιαίτερα κρίσιμη είναι η οικονομική κατάσταση των κτηνοτρόφων του νομού, οι οποίοι τονίζουν ότι οι όποιες αυξήσεις στην τιμή παραγωγού του γάλακτος εξανεμίζονται από τις υπέρογκες αυξήσεις των τιμών των ζωοτροφών, των λιπασμάτων και του πετρελαίου.

Η συγκέντρωση των γεωργοκτηνοτρόφων με τα αγροτικά τους μηχανήματα έγινε το πρωί στην είσοδο του Κιλκίς από Θεσσαλονίκη και ακολούθησε πορεία των γεωργικών μηχανημάτων στην πόλη. Στη διάρκεια της εκδήλωσης οι διαδηλωτές κατέθεσαν το ψήφισμά τους στο γραφείο του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κ. Κιλτίδη και στα γραφεία των βουλευτών του νομού. Ανάμεσα στα αιτήματα της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα περιλαμβάνονται η άμεση πληρωμή ποιοτικού παρακρατήματος, η άμεση καταβολή του υπόλοιπου άτοκου δανείου στους αιγοπροβατοτρόφους, αποζημιώσεις για καύσωνα και ξηρασία σε καλαμπόκια, σιτάρια, τριφύλλια, επιδότηση λιπασμάτων και αύξηση επιστροφής για αγροτικό πετρέλαιο, συνέχιση της επιδότησης καπνού και μετά το 2010, κλπ.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με δηλώσεις του υποστήριξε πως στη συντριπτική τους πλειονότητα τα αιτήματα των αγροτοκτηνοτρόφων έχουν επιλυθεί ή επιλύονται (!), ενώ κάποια άλλα - είπε - δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν λόγω «της κείμενης ευρωπαϊκής νομοθεσίας και του ΠΟΕ»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ