Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΠΑΝ ΙΙ
Περισσότερο χρήμα για το μεγάλο κεφάλαιο

Την απόφαση της κυβέρνησης να επιδοτήσει αδρά τους μεγαλοεπιχειρηματίες μέσα και από τη δεύτερη φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Ανταγωνιστικότητα (ΕΠΑΝ ΙΙ) για την περίοδο 2007- 2013, διαμήνυσε χτες ο υπουργός Ανάπτυξης, Χρ. Φώλιας, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης. Αξιοποιώντας ως «προπέτασμα καπνού» τα μικροποσά που μοιράζονται σε μερικές χιλιάδες επιχειρήσεις - πολλές από τις οποίες μόνο στο όνομα είναι «μικρομεσαίες» - και σε ορισμένες κοινωνικές ομάδες, η κυβέρνηση ετοιμάζεται ξανά να χαρίσει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ στους μεγαλοβιομήχανους, στους μεγαλέμπορους και τους μεγαλοξενοδόχους.

Η εχθρική φιλομονοπωλιακή πολιτική της κυβέρνησης - που αφήνει εκτός των προγραμμάτων τη συντριπτική πλειοψηφία των αυτοαπασχολούμενων και των μικρών επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων - επιβεβαιώνεται και από την παρακάτω αναφορά του υπουργού, σύμφωνα με την οποία «οι ευρωπαϊκοί και οι εθνικοί πόροι είναι πολύτιμοι, γι' αυτό πρέπει να έχουν στρατηγική στόχευση και επενδυτική λογική. Δεν πρέπει να χρηματοδοτούν δράσεις που θα έχουν ένα πρόσκαιρο αποτέλεσμα».

Η λογική που διατύπωσε ο Χρ. Φώλιας έχει τη σφραγίδα της στρατηγικής της Λισαβόνας, όπως τόνισε, της διαρκούς μεγέθυνσης των μεγάλων επιχειρήσεων και της ανάπτυξης κερδοφόρων επιχειρηματικών σχημάτων στη βάση της «καινοτομίας». Στόχος του υπουργείου και της κυβέρνησης είναι - με τα συγκεκριμένα προγράμματα - να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ (από την τσέπη των μεγαλοεπιχειρηματιών).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ