Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΙΑΤΡΟΙ - «ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΗ» ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Αέρας στα πανιά της κυβέρνησης

Η λογική της συναίνεσης και του διαλόγου που υπηρέτησαν επί 1,5 χρόνο η ΔΗΚΝΙ, η ΠΑΣΚ και η «Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών» στην ηγεσία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) -καθώς και η τελευταία απόφαση της ΟΕΝΓΕ υπέρ της υπογραφής κλαδικής σύμβασης με τις ψήφους ΔΗΚΝΙ και ΠΑΣΚ - έφερε αέρα στα πανιά της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, που σχεδιάζει μέσω της σύμβασης να περάσει και τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας των γιατρών.

Την ίδια ώρα που έχει απλήρωτους τους γιατρούς για πάνω από τρεις μήνες για δεδουλευμένες εφημερίες και πριν υπογραφεί η κλαδική σύμβαση, ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας Αριστ. Καλογερόπουλος έστειλε επιστολή προς την ΟΕΝΓΕ στην οποία - αφού σημειώνει ότι η σύναψη της σύμβασης «αποτελεί μεγάλη κατάκτηση για εσάς και είναι προς όφελος όλων μας» - προτείνει τη σύσταση τριών επιτροπών για να επεξεργαστούν και να μορφοποιήσουν την τελική συμφωνία και ταυτόχρονα θα ασχοληθούν με τρεις θεματικές ενότητες: Την εξέλιξη του πολυδιευθυντικού, τις αποδοχές από την 1.1.2009 και τον καθορισμό προτεραιοτήτων για τις προσλήψεις.

Στο μεταξύ, κάτω απ' το βάρος της αγανάκτησης των απλήρωτων γιατρών για τις εφημερίες, η Ενωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών -Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) αναγκάστηκε να πάρει απόφαση με την οποία καταγγέλλει την καθυστέρηση των πληρωμών, καθώς και την επιχείρηση τρομοκράτησης απ' το υπουργείο Υγείας των γιατρών που κάνουν επίσχεση εργασίας διαμαρτυρόμενοι για τα δεδουλευμένα.

  • Η Γενική Συνέλευση των γιατρών του Αττικού Νοσοκομείου αποφάσισε τη συνέχιση - και την επέκταση στην εφημερία - της επίσχεσης των ειδικευόμενων γιατρών. Οι ειδικευμένοι γιατροί θα κάνουν στάση εργασίας.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ