Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ
Κλιμακώνεται ο αγώνας των μεταλλεργατών

ΚΑΡΑΚΑΣ.--

«Το εργοστάσιο θα νεκρώσει τις επόμενες 72 ώρες», δήλωσε ο Νέριο Φουέντες, γενικός γραμματέας του συνδικάτου Μετάλλου SUTISS ανακοινώνοντας χθες την έναρξη μίας νέας ακόμη απεργιακής κινητοποίησης, 72 ωρών αυτή τη φορά, της έβδομης από την αρχή του χρόνου στο μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής χάλυβα της Βενεζουέλας στο Ternium Sidor (Σιδηρουργία του Ορινόκο).

Η 72 ωρών απεργία των 5.400 μόνιμων εργαζομένων και 9.000 εργαζομένων με συμβόλαια, που απασχολεί συνολικά η Sidor, οι οποίοι παλεύουν εδώ και σχεδόν ένα χρόνο για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης και εξασφάλισης των εργασιακών δικαιωμάτων τους, όπως ασφάλεια στους χώρους δουλειάς και Κοινωνική Ασφάλιση, κηρύχτηκε μετά από το συντονισμό της δράσης των συνδικάτων, των λαϊκών και ταξικών οργανώσεων, με κύριο γνώμονα τη στήριξη του αγώνα των απεργών που αποτελεί σημείο καμπής και για την Μπολιβαριανή Διαδικασία.

Χθες εξάλλου, την πρώτη μέρα της απεργιακής κινητοποίησης, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πρωτεύουσα Καράκας, στα γραφεία της Sidor, από το 1997 ιδιωτικοποιημένης εταιρείας χάλυβα. Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο Μπολίβαρ, όπου και το εργοστάσιο, διαδήλωση και συναυλία «Τραγούδι για τη νίκη των εργατών της Sidor», και στις 29 Μάρτη πραγματοποιείται η μεγάλη πανεθνική συνάντηση συνδικαλιστών και συνδικαλιστικών οργανώσεων για τη στήριξη των αγώνα των μεταλλεργατών.

Το σχέδιο δράσης και κινητοποίησης, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους αγώνες των απεργών της Sidor, στηρίζεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Βενεζουέλας και πολιτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, όπως το Ενωτικό Ταξικό Ρεύμα των Εργαζομένων «Cruz Villegas» - CCUT, το SUTISS, τα συνδικάτα της Γουαϊάνα, το CTR-UNETE, κ.ά. Επίσης, τονίζεται από το ΚΚ Βενεζουέλας και τα ταξικά συνδικάτα η αναγκαιότητα της επανεθνικοποίησης της Sidor.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ