Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΔΙΕΘΝΗ
ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΣ
Αλληλεγγύη στους πέντε Κουβανούς αγωνιστές

Πλήθος κόσμου συμμετείχε στη χτεσινή εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρέσβη της Κούβας στην Αθήνα

Το μήνυμα της αλληλεγγύης και συμπαράστασης στους πέντε Κουβανούς πατριώτες που κρατούνται άδικα επί 10 χρόνια στις φυλακές των ΗΠΑ πρέπει να εξαπλωθεί και να αγκαλιάσει κάθε πόλη και χωριό της χώρας μας, δυναμώνοντας το αίτημα προς την Ουάσιγκτον για την άμεση απελευθέρωσή τους.

Αυτό τονίστηκε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε χτες το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κορυδαλλού έπειτα από πρωτοβουλία πολλών μαζικών φορέων της πόλης και με τη συμμετοχή πλήθους νέων, εργαζομένων, συνταξιούχων.

Κεντρικός ομιλητής στη χτεσινή εκδήλωση ήταν ο πρέσβης της Κούβας στην Αθήνα, Ερμες Ερέρα Ερνάντες, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της υπόθεσης ενημερώνοντας τους παραβρισκόμενους εκτενώς τόσο για την πατριωτική δράση των πέντε Κουβανών κρατουμένων όσο και για τη διάτρητη από νομικής άποψης δικαστική διαδικασία που ακολουθήθηκε ώστε οι αγωνιστές να καταλήξουν στη φυλακή. Κάλεσε επίσης όλους όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση να εκφράσουν την καταδίκη τους στην άδικη φυλάκιση των συμπατριωτών του με κάθε τρόπο, μέσα από τις σχετικές ιστοσελίδες στο διαδίκτυο, ηλεκτρονικά blogs, εφημερίδες, κ.ά.

Οι διοργανωτές της εκδήλωσης μάζευαν υπογραφές σε κείμενο καταγγελίας στο πλαίσιο της παγκόσμιας καμπάνιας που διεξάγεται για την απελευθέρωση των πέντε Κουβανών πατριωτών.

Η χτεσινή εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το τοπικό Παράρτημα της ΠΕΑΕΑ, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αγωνιστών και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, την Επιτροπή Ειρήνης, το Δημοκρατικό Σύλλογο Γυναικών, το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, το Σύλλογο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοκκινιάς - Κορυδαλλού και τη Δημοτική Κίνηση «Δημοκρατική Ενότητα». Επίσης, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο δήμαρχος Κορυδαλλού, Στ. Κασιμάτης, ο Μ. Φίλης, αντιδήμαρχος Κορυδαλλού, ο Κ. Τζατζάνης, εκ μέρους της Κομματικής Οργάνωσης Πειραιά, η Ελ. Παπαδοπούλου, νομαρχιακός σύμβουλος Πειραιά, ο Χρ. Καλιόρης, πρόεδρος του Παραρτήματος Κορυδαλλού της ΠΕΑΕΑ, ο Απ. Συρίγος και η Ν. Καζαντζίδου, δημοτικοί σύμβουλοι Κορυδαλλού, ο Γ. Ιωαννίδης, εκπρόσωπος του Εξωραϊστικού Συλλόγου Κερατσινίου «Χαραυγή», και ο Στ. Παπακωνσταντίνου, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ειρήνης Πειραιά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ