Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΠΑΙΔΕΙΑ
Γυρίστε τους την πλάτη!

Τη στάση των ΔΑΠ, ΠΑΣΠ, ΕΑΑΚ και ΔΙΚΤΥΟΥ απέναντι στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα φοιτητών - σπουδαστών, καταγγέλλει η Πανσπουδαστική ΚΣ

Την αύξηση κοροϊδία του 1,15 ευρώ που υπέγραψαν οι ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ στηλιτεύει η Πανσπουδαστική ΚΣ, σημειώνοντας ότι «η αντιλαϊκή πολιτική ΝΔ και ΠΑΣΟΚ που υλοποιεί η πλειοψηφία της ΓΣΕΕ είναι εντολή του κεφαλαίου για την αύξηση της κερδοφορίας του! Οι συνέπειες για τους νέους είναι ακόμα πιο σκληρές»!

Με αφορμή τα παραπάνω, η ΠΚΣ καλεί φοιτητές και σπουδαστές να βγάλουν συμπεράσματα και για τη στάση των παρατάξεων που δρουν στις σχολές. «Οι παρατάξεις του συμβιβασμού, όπως ακριβώς, πριν μια βδομάδα μας καλούσαν να γίνουμε ακροατήριο για τη ΓΣΕΕ που υπέγραψε την άθλια συμφωνία με τους βιομηχάνους, έτσι και στις φοιτητικές εκλογές θέλουν την ψήφο για να μπορούν τα κόμματά τους να κάνουν τα παιχνίδια τους», τονίζει η ΠΚΣ.

Η ΔΑΠ: «Υπερασπίζεται και παλεύει για τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης! Αναμασάει τα επιχειρήματα περί "αναγκαιότητας των μεταρρυθμίσεων" δηλαδή συνέχισης της επίθεσης στους εργαζόμενους και στη νεολαία! Λέξεις όπως "δικαιώματα", "ανάγκες", τις παρουσιάζει σαν ξεπερασμένες και τις σιχαίνεται όπως τις σιχαίνονται και οι επιχειρηματίες, οι αυριανοί εργοδότες μας. Αλλωστε έχει αποδείξει ότι είναι η παράταξή τους μέσα στις σχολές... υπερασπίζεται τα δικά τους συμφέροντα»! Παράλληλα, η ΠΚΣ θυμίζει ότι στελέχη της ΔΑΠ βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των απεργοσπαστικών αλυσίδων σε μια σειρά εργασιακούς χώρους στη μεγάλη πανελλαδική απεργία για το Ασφαλιστικό.

Για την ΠΑΣΠ, εξηγεί ότι τα στελέχη της προσπαθούν να αθωώσουν την πολιτική του ΠΑΣΟΚ. Αλλά «η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ και αυτοί είναι που τα βρήκαν με τις απαιτήσεις των βιομηχάνων και ταυτίστηκαν για ακόμα μια φορά με την αντιλαϊκή πολιτική της ΝΔ». Η ΠΚΣ θυμίζει ακόμα ότι ΠΑΣΠ και ΠΑΣΟΚ ταυτίζονται με τη ΝΔ και στην υπεράσπιση του νόμου Ρέππα, ενώ στελέχη της ΠΑΣΚΕ βρέθηκαν επίσης σε απεργοσπαστικές αλυσίδες στην τελευταία απεργία για το Ασφαλιστικό. «Οπως δεν περιμένουν οι φοιτητές τη ΔΑΠ για να αγωνιστούν και να καταδικάσουν την αντιλαϊκή πολιτική, έτσι δε θα περιμένουν και την ΠΑΣΠ ή το ΠΑΣΟΚ για να..."αλλάξει"», τονίζει η ΠΚΣ.

Για τα ΕΑΑΚ και το ΔΙΚΤΥΟ, υπενθυμίζεται η «πρεμούρα» τους να εξασφαλίσουν φοιτητικό ακροατήριο για τη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ την ημέρα της απεργίας. «Οι εργατοπατέρες της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ είναι που καταδικάζουν τους εργαζόμενους και τους νέους σε μισθούς πείνας και τα ΕΑΑΚ και το ΔΙΚΤΥΟ βάραγαν παλαμάκια» σχολιάζει καυστικά η ΠΚΣ και συνεχίζει αναφερόμενη στις δυο δήθεν αριστερές παρατάξεις: «Το αντι-ΠΑΜΕ και αντι-ΠΚΣ παραλήρημά τους στις Γενικές Συνελεύσεις, είχε λόγο λοιπόν και αυτός δεν είναι άλλος από την υπεράσπιση της συμβιβαστικής και ξεπουλημένης πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ με την οποία πορεύτηκαν χέρι με χέρι. Αλλωστε δεν έλειψαν και οι ομιλητές ή τα πλαίσια των ΕΑΑΚ ή του ΔΙΚΤΥΟΥ ανά την Ελλάδα που "ανοιχτά" υπερασπίζονταν τον αντιασφαλιστικό νόμο Ρέππα του ΠΑΣΟΚ ενώ "έβγαζαν μύδρους" για τα "υπερβολικά" και "μαξιμαλιστικά" αιτήματα του ΠΑΜΕ»!


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ