Παρασκευή 28 Μάρτη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΕΒΕΖΑΣ
Καταψηφίστηκε ο απολογισμός δράσης

Μήνυμα καταδίκης της ταξικής συνεργασίας και του συμβιβασμού έστειλαν οι αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας στην ετήσια Γενική Συνέλευση, όπου καταψηφίστηκε ο απολογισμός δράσης της διοίκησης, την οποία απαρτίζουν οι ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, με την ενεργό στήριξη του ΣΥΝ. Σε σύνολο 47 παρόντων αντιπροσώπων 23 καταψήφισαν τον απολογισμό δράσης της διοίκησης και 22 τάχθηκαν υπέρ(υπήρχαν και δύο λευκά), αποδοκιμάζοντας τη γραμμή υπεράσπισης της «επιχειρηματικότητας» και της «ανταγωνιστικότητας» που προωθεί η συμβιβασμένη πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Πρέβεζας.

Αυτή η συνειδητή τακτική της συμβιβασμένης πλειοψηφίας να ρίχνει νερό στο μύλο της αντεργατικής πολιτικής (αποδοχή των αξιώσεων του μεγαλοβιομήχανου Αργυρού που οδήγησε τελικά στο κλείσιμο των «Κλωστηρίων», πετώντας στο δρόμο εκατοντάδες εργαζόμενους, υιοθέτηση της μερικής απασχόλησης, των προγραμμάτων Stage, κ.ά.) αναδείχτηκε από τις τοποθετήσεις εκπροσώπων του ΠΑΜΕ, που καταψήφισαν τον απολογισμό δράσης. Η συσσωρευμένη αγανάκτηση των εργαζομένων της περιοχής είχε ως αποτέλεσμα ακόμη και αντιπρόσωποι που στηρίχτηκαν και εκλέχθηκαν από τις δυνάμεις της συμβιβασμένης πλειοψηφίας να απόσχουν από τη Γενική Συνέλευση.

Η καταψήφιση του απολογισμού δράσης της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου αναδεικνύει ότι όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται το ρόλο του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Αποτυπώνει παράλληλα τις δυνατότητες που υπάρχουν, αλλά και την ανάγκη να ενισχυθεί παραπέρα, με κάθε τρόπο, ο ταξικός πόλος συσπείρωσης των εργαζομένων, το ΠΑΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ