Τρίτη 1 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΡΟΣΧΗΜΑ ΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ
Επιβεβαιώνεται η αποκάλυψη του «Ρ»

Ο Επίτροπος Περιβάλλοντος της ΕΕ Στ. Δήμας επιβεβαίωσε χτες την ύπαρξη της «Εκθεσης Σολάνα», που αποκάλυψε ο Κυριακάτικος «Ρ», σύμφωνα με την οποία προετοιμάζονται επιχειρήσεις «ταχείας επέμβασης» σε περιοχές όλου του πλανήτη - ακόμη και στην Ανταρκτική - προκειμένου να διασφαλιστούν τα συμφέροντα των μονοπωλίων της στον ανταγωνισμό για τους φυσικούς πόρους και πρόσχημα τις... κλιματικές αλλαγές!

Ο Επίτροπος της ΕΕ, απαντώντας σε ερώτηση του «Ρ» κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης που διοργάνωσε το Μορφωτικό Ιδρυμα της ΕΣΗΕΑ με θέμα «Περιβάλλον και ΜΜΕ», όχι μόνο δεν αρνήθηκε την ύπαρξη της εν λόγω Εκθεσης, αλλά ανέφερε ότι αυτή συνδιαμορφώθηκε και από την υπηρεσία της ΕΕ της οποίας προΐσταται. Ωστόσο, επιχείρησε να μειώσει τη σημασία της, αναφέροντας ότι δεν έχει τη διάσταση την οποία έδωσε ο «Ρ», δηλαδή την εκδήλωση ανοιχτών στρατιωτικών επεμβάσεων για υφαρπαγή στρατηγικών ενεργειακών πόρων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο, νερό κ.ά.), αλλά έρχεται να αποδείξει το ενδιαφέρον της ΕΕ για τα προβλήματα που προκαλούνται λόγω κλιματικών αλλαγών! Υπάρχουν προβλήματα τοπικών συγκρούσεων, ανέφερε, και κάποιοι κάτοικοι θα αναγκαστούν να μεταναστεύσουν, λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων. Επίσης, πρόσθεσε ότι οι τρεις εστίες πολέμου που βρίσκονται σήμερα σε εξέλιξη (Νταφούρ, Σομαλία και Μπουργκίνα Φάσο) γίνονται για το νερό, η έλλειψη του οποίου οφείλεται στις κλιματικές αλλαγές.

Από την Εκθεση που αποκάλυψε ο «Ρ», φαίνεται ξεκάθαρα ότι με δικαιολογία το περιβάλλον που οι ίδιες οι φιλομονοπωλιακές πολιτικές καταστρέφουν, σχεδιάζονται επεμβάσεις σε όλον τον πλανήτη. Πέρα, δηλαδή, από τα προσχήματα που χρησιμοποιούν, αντίπαλός τους, όπως ωμά αναφέρεται στην Εκθεση, δεν είναι η περιβαλλοντική υποβάθμιση, αλλά η «πολιτική ριζοσπαστικοποίηση», οι «κοινωνικές αναταραχές», οι «κοινωνικοοικονομικές πιέσεις», οι «απειλές κατά των οικονομικών περιουσιακών στοιχείων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ