Πέμπτη 3 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΦΟΙΤΗΤΙΚΕΣ - ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2008
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ
Πρόσκληση σε αγώνα

Η συζήτηση πυροδοτείται. Από το φιτίλι του πολέμου στα Βαλκάνια. Την ανάγκη για ψήφο στην ΠΚΣ, τη διεκδίκηση ζωής και όχι επιβίωσης, τις αυξήσεις της ντροπής. Στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιά δεν πέφτει καρφίτσα, στο βήμα η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη και μαζί της ο Ηλίας Ηλιόπουλος, καθηγητής στο ΠΑ.ΠΕΙ. διδάκτωρ Πανεπιστημίου Μονάχου.

Μιλώντας για τα πελατειακά κόλπα της ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, η Λ. Κανέλλη υπογράμμισε ότι «δεν είναι δράση αυτό. Είναι βάπτισμα του βολέματος και της προσαρμογής στο σύστημα, σε "ακτιβισμό". Σε αυτή την υποκριτική Ευρώπη των πολυεθνικών, στα γλυκαμένα ψέματα, την εμπορευματοποιημένη πολιτική και σε αυτά τα νιάτα που προσδοκούν να μετατρέπουν τις φοιτητικές εκλογές σε πενθήμερο πάρτι ή ταξιδάκι σε νησί, εσείς πρέπει να απαντήσετε με μια φωνή: Θέλουμε να αλλάξουμε τον κόσμο και μπορούμε να τον αλλάξουμε. Ψήφος στην Πανσπουδαστική. Αυτός ο χώρος δεν προσλαμβάνει επιβάτες. Απευθύνει πρόσκληση για κοινό, κοπιαστικό και ενδεχομένως για κάποιους από εσάς θανατηφόρο αγώνα».

«Σήμερα γίνεται αναδιανομή ισχύος - σημείωσε ο Η. Ηλιόπουλος - οι επικουρικές, και εν δυνάμει ανταγωνιστικές, δυνάμεις που συναγελάζονται σ' αυτό το "χαριτωμένο" που λέγεται με πολύ αυταρέσκεια Ευρωπαϊκή Ενωση, έχουν τεράστιες ευθύνες για τη βιοπολιτική αναδιάταξη της δεκαετίας του '90 και του 2000 και για τα επιμέρους εγκλήματα που συνέβαιναν και συμβαίνουν, ξεκινώντας από τις αθρόες παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου, εσχάτως με την ανεξαρτητοποίηση του Κοσσυφοπεδίου».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ