Παρασκευή 4 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΚΕ - ΚΝΕ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΗΣ ΟΧΤΩΒΡΙΑΝΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ
Από τον Ερενμπουργκ στο σοβιετικό κινηματογράφο

Αφιερωμένη στον επαναστάτη συγγραφέα - δημοσιογράφο Ιλία Ερενμπουργκ, ήταν η προχτεσινή ιδιαίτερα φροντισμένη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Συνεδρίων του ΚΚΕ, στον Περισσό και εντάσσεται στο πλαίσιο του αφιερώματος στη σοβιετική Τέχνη που διοργανώνουν το Πολιτιστικό Τμήμα της ΚΕ του ΚΚΕ και η Πολιτιστική Επιτροπή του ΚΣ της ΚΝΕ, με αφορμή τα 90χρονα της Οχτωβριανής Επανάστασης και τα 90χρονα του ΚΚΕ.

Φλογερός μπολσεβίκος την εποχή της Οχτωβριανής Επανάστασης, οργισμένος αντιφασίστας στο Μεγάλο Πατριωτικό Πόλεμο και ειλικρινέστατος κριτής της εποχής του Ψυχρού Πολέμου, o Ιλία Ερενμπουργκ ξεχωρίζει για την αφοσίωσή του στα σοσιαλιστικά επαναστατικά ιδανικά, των οποίων ήταν αγνός μαχητής σε όλη τη ζωή του. Η «αμοιβή» του ήταν η εξαφάνισή του από τις δυτικές χώρες. Το πολυσχιδές έργο του, που περιλαμβάνει μυθιστορήματα, χρονικά, ποίηση, απομνημονεύματα και αποτελούν ένα θησαυρό ιστορίας του 20ού αιώνα, φωτίστηκε με αγάπη και ευαισθησία από όλους τους συντελεστές της παράστασης. Κείμενα: Αννεκε Ιωαννάτου. Παραστασιακή Διασκευή - Σκηνική επιμέλεια: Κωστής Μαλκότσης. Video wall: Κώστας Σταματόπουλος. Επαιξαν: Κατερίνα Αναστασίου, Κάτια Γέρου (video), Γεωργία Θεοδωρακοπούλου, Μαρία Καψή, Ανδρέας Κουτσουρέλης, Χάρης Εμμανουήλ, Σπύρος Σαραφιανός, Γιώργος Σώχος (video), Ελένη Φιλιούση. Χορευτής: Ερμής Μαλκότσης. Τραγούδι: Β. Τσιτσάνη «Της γερακίνας γιος» σε διασκευή -εκτέλεση: «ΤΡΙΦΩΝΟ» (Ερωφίλη, Νίκος Κουρουπάκης, Δημήτρης Υφαντής).


Τελευταία εκδήλωση σήμερα, στις 7 μ.μ., στον Περισσό με το αφιέρωμα «Οκτωβριανή Σοσιαλιστική Επανάσταση: Η συνεισφορά της στο σύγχρονο κινηματογράφο». Σενάριο - Σκηνοθετική επιμέλεια: Κώστας Σταματόπουλος. Αφήγηση: Τάκης Βαμβακίδης, Κωνσταντίνα Γεωργαντά, Γιάννα Δημητρίου, Φώτης Μιχαλόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ