Σάββατο 5 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
Επιμένει στις απόψεις του για τη Δικαιοσύνη

Στις απόψεις που διατύπωσε σε συνέντευξή του για τη Δικαιοσύνη επέμεινε και χτες ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Σ. Μπάγιας, όταν κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αθ. Κονταξή, στο πλαίσιο την προκαταρκτικής πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται σε βάρος του, κατόπιν εντολής του εισαγγελέα του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γ. Σανιδά.

Ο Σ. Μπάγιας, σε δήλωσή του μετά την επίσκεψή του στον Αρειο Πάγο, σημείωσε: «Επέμεινα απολύτως σε αυτές ως ελεύθερος πολίτης και ως πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδας επικαλούμενος το Σύνταγμα και το νόμο». Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Σ. Μπάγιας επικαλέστηκε και το άρθρο 91 του Οργανισμού Δικαστηρίων, σύμφωνα με το οποίο δεν αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα για δικαστικό λειτουργό - συνδικαλιστή η έκφραση γνώμης και κριτικής άποψης.

Στο μεταξύ, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθήνας, με χτεσινή ανακοίνωση, εκφράζει την έντονη αποδοκιμασία για την προχτεσινή ενέργεια του Γ. Σανιδά να συγκεντρώσει εκατό περίπου πρωτοδίκες και ουσιαστικά να προεξοφλήσει την ενοχή του Σ. Μπάγια για διάπραξη πειθαρχικού αδικήματος. Τέλος, τέσσερα από τα μέλη της Ενωσης Εισαγγελέων οι Αν. Κανελλόπουλος, Β. Τσαρδάκας, Κ. Σοφουλάκης και Αθ. Θεοδωροπούλου ουσιαστικά στηρίζουν τη δίωξη του προέδρου τους και σε ανακοίνωσή τους χαρακτηρίζουν τα όσα είπε ο Σ. Μπάγιας «προσωπικές του απόψεις και όχι αποφάσεις της Ενώσεως».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ