Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
Δε δέχονται αρνήσεις για τους ανέργους

Τα σωματεία της Ζώνης καλούν σε συγκέντρωση τη Δευτέρα στις 9 το πρωί για τα δικαιώματα των ανέργων

Συγκέντρωση ανέργων τη Δευτέρα στις 9 το πρωί στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά διοργανώνουν τα οχτώ σωματεία της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Ταυτόχρονα την ίδια μέρα όλοι οι εργατοτεχνίτες της Ζώνης καλούνται να πάρουν μέρος στην παμπειραϊκή στάση εργασίας και σε συγκέντρωση στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Πειραιά (Καθολικής Εκκλησίας 1, στον πεζόδρομο).

Στην ανακοίνωση - κάλεσμα των σωματείων καταγγέλλεται πως εδώ και μήνες τα σωματεία του χώρου έχουν καταθέσει στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας και τον υφυπουργό Εργασίας συγκεκριμένα αιτήματα για την προστασία των ανέργων και το συνταξιοδοτικό. «Ο επιζητούμενος διάλογος από την πλευρά μας - τονίζεται - που να οδηγεί σε λύσεις δε βρήκε ανταπόκριση από την κυβέρνηση, εδώ και 6 μήνες θα - θα - θα συνέλθει το διυπουργικό όργανο και κοροϊδεύουν. Η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει και τα προβλήματα οξύνονται περισσότερο».

Συγκεκριμένα, τα σωματεία ζήτησαν από τον υφυπουργό Εργασίας τη λήψη απόφασης για την ένταξη στο ταμείο ανεργίας και την επιδότηση με το 80% των αποδοχών του κλάδου, μέχρι να βρουν δουλιά, όλων των ανέργων, που έχουν κατ' ελάχιστον 100 ένσημα την τελευταία διετία, αφαιρώντας το τελευταίο δίμηνο. Την καταβολή από 15 Σεπτέμβρη 250.000.000 δραχμών συνολικά για το ειδικό επίδομα - λαμβάνοντας υπόψη τη δεινή οικονομική κατάσταση των ανέργων - με προϋποθέσεις κατ' ελάχιστον 30 ένσημα τα τελευταία χρόνια 1999-2000 και να μην υπερβαίνουν το 1999 τα 210 ένσημα. Τη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 55 για τους ασφαλισμένους στα βαρέα και στα 60 για τους ασφαλισμένους στα μεικτά.

Η απάντηση του υφυπουργού, όπως καταγγέλλουν τα σωματεία, ήταν ότι θα δοθεί επίδομα όπως και πέρσι, αρνείται δηλαδή την αύξησή του στα 250.000.000 δραχμές. Απορρίπτει δε την επιδότηση των ανέργων με 100 ένσημα την προηγούμενη διετία!

Η ανακοίνωση των σωματείων καταλήγει: «Με την ταυτόχρονη κινητοποίηση των δυνάμεών μας, ανέργων και εργαζομένων, με την αποφασιστική συμμετοχή μας και παρουσία μπορούμε να διεκδικήσουμε λύσεις, να επιβάλουμε την προστασία των ανέργων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ