Πέμπτη 10 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 10
ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ
ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΖΗΤΟΥΝ ΛΥΣΕΙΣ

-- ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΤΕΦΑΑ ΤΡΙΚΑΛΩΝ: Το Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ), είναι το μοναδικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας που λειτουργεί στην πόλη των Τρικάλων. Πρόκειται για περίπτωση περιφερειακού Τμήματος, αποκομμένου από το κεντρικό Πανεπιστήμιο, παρόλο που κατά την ίδρυσή του παρουσιάστηκε από τις τοπικές αρχές ως παράγοντας ολόπλευρης ανάπτυξης του Νομού Τρικάλων.

Παρά τα 14 χρόνια λειτουργίας του, το ΤΕΦΑΑ Τρικάλων αντιμετωπίζει τεράστιες ελλείψεις σε αίθουσες διδασκαλίας, εργαστήρια, προπονητικούς χώρους - γήπεδα και υλικοτεχνική υποδομή.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Αχιλλέας Κανταρτζής, Τάκης Τσιόγκας και Νίκος Γκατζής ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, ποια άμεσα και συγκεκριμένα μέτρα θα πάρει, για την επίλυση των παραπάνω προβλημάτων στη λειτουργία του ΤΕΦΑΑ Τρικάλων.

-- ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΧΟΡΗΓΗΣΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΩΝ ΑΔΕΙΩΝ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΣ: Με το Προεδρικό Διάταγμα, με αριθμό 51/13-3-2006 (παράγραφος 6 του άρθρου 3) του υφυπουργού Ανάπτυξης, προβλέπεται η αντικατάσταση των προέδρων ή εκπροσώπων των Αγροτικών Συλλόγων ή Συνεταιρισμών που συμμετέχουν στις τριμελείς επιτροπές χορήγησης βεβαιώσεων παραγωγικών αδειών λαϊκών αγορών σε αγρότες και οι οποίες συγκροτούνται με απόφαση του οικείου νομάρχη και λειτουργούν ανά δήμο.

Το παραπάνω Προεδρικό Διάταγμα του υφυπουργού κ. Ι. Παπαθανασίου προβλέπει την αντικατάσταση των εκπροσώπων των αγροτών και παραγωγών σ' αυτές τις επιτροπές από τον αγροφύλακα της περιοχής, του δήμου ή της κοινότητας, αμέσως μετά την ίδρυση του Σώματος της Αγροφυλακής. Οι αγροτικές οργανώσεις θεωρούν απαράδεκτο το περιεχόμενο του ΠΔ και ζητάνε την άμεση ανάκληση του.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιώργος Μαρίνος, Δήμος Κουμπούρης, Γιώργος Μαυρίκος και Νίκος Μωραΐτης ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό, σε τι ενέργειες θα προβεί η κυβέρνηση για την ανάκληση του ΠΔ και την υλοποίηση του αιτήματος των Αγροτικών Οργανώσεων για συμμετοχή των αγροτών μέσα στις επιτροπές.

-- ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΟΙ ΑΓΡΟΤΙΚΟΙ ΔΑΣΙΚΟΙ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΙ ΣΤΑΥΡΟΥ ΚΑΙ ΑΝΩ ΣΤΑΥΡΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ» ΚΑΙ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΔΙΑΒΡΩΤΙΚΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΗΛΕΙΑΣ: Απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες είναι οι δασεργάτες των Αγροτικών Δασικών Συνεταιρισμών «Η ΕΝΩΣΗ» και «Η ΠΡΟΟΔΟΣ» του Σταυρού και Ανω Σταυρού αντίστοιχα, για αντιπλημμυρικά έργα που κατασκεύασαν στο Νομό Ηλείας, μετά την καταστροφική πυρκαγιά του περσινού καλοκαιριού.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας και Σοφία Καλαντίδου ΕΡΩΤΟΥΝ τον αρμόδιο υπουργό αν θα αποστείλει άμεσα όλα τα απαιτούμενα χρήματα για να πληρωθούν οι δασεργάτες των παραπάνω Αγροτικών Δασικών Συνεταιρισμών τα δεδουλευμένα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ