Παρασκευή 11 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑΤΡΩΝ
Καταγγέλλει την προβοκάτσια της ΑΡΣΙ

Την προβοκατόρικη προχτεσινή ανακοίνωση της «Αριστερής Ριζοσπαστικής Συνεργασίας Ιατρών» (ΑΡΣΙ), με την οποία διαστρεβλώνει τη στάση και τις θέσεις της ΔΗΠΑΚ στο τελευταίο (8/4/2008) Διοικητικό Συμβούλιο της Ενωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), καταγγέλλει η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση Γιατρών (ΔΗΠΑΚ).

Στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ - με παρόντες 6 συμβούλους της ΔΗΚΝΙ, 2 ΠΑΣΚ, 2 ΔΗΠΑΚ, 2 ΑΡΣΙ και 2 ΑΕΓ) υπερψηφίστηκε με σχετική πλειοψηφία η πρόταση της ΔΗΚΝΙ για συνέχεια στο «διάλογο» με το υπουργείο Υγείας. Η ΑΡΣΙ (που δεν «υπέβαλε δική της πρόταση - όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της - έδωσε το λόγο στις συνελεύσεις των νοσοκομείων») έκανε κολεγιά με την ΑΕΓ (ΣΥΝ) η οποία υποστήριξε απροκάλυπτα τις ευρωπαϊκές Οδηγίες και μαζί με έναν σύμβουλο της ΠΑΣΚ ψήφισαν μια πρόταση για στάση εργασίας και διαδήλωση στο υπουργείο Υγείας. Στις 9/4/2008 η ΑΡΣΙ κυκλοφόρησε προκήρυξη στην οποία υποστηρίζει προβοκατόρικα πως το ΔΣ της ΕΙΝΑΠ δεν «κατάφερε να πάρει αγωνιστικές αποφάσεις» και γι' αυτό έχει «τεράστιες ευθύνες η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ)».

Η ΔΗΠΑΚ, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωσή της, ψήφισε την πρόταση που προβάλλει «σε όλα τα συλλογικά όργανα γιατί ανταποκρίνονται στις ανάγκες και τις διεκδικήσεις των γιατρών». «Οι εκπρόσωποι της ΔΗΠΑΚ, συνεχίζει η ανακοίνωση, στήριξαν την πρόταση για την κινητοποίηση της 11/04/2008. Επιπλέον πρότειναν κινητοποίηση (24ωρη απεργία) για τις 16/04/2008, σε συντονισμό με άλλους εργαζόμενους, με αιτήματα σχετικά με το Ασφαλιστικό, αυξήσεις μισθών, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Την πρόταση αυτή οι υπόλοιπες παρατάξεις την προσπέρασαν κάνοντας ότι "δεν άκουσαν". Η ανακοίνωση της ΑΡΣΙ, χρησιμοποιώντας χυδαίο αντικομμουνισμό, συκοφαντεί τη ΔΗΠΑΚ σε βαθμό προβοκάτσιας. Μας εγκαλεί γιατί δε στηρίξαμε το πλαίσιό της, το οποίο είναι κομμένο και ραμμένο σύμφωνα με τις οδηγίες της ΕΕ. Μας εγκαλεί ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση και τη ΔΗΚΝΙ. Προσπαθεί με τον τρόπο αυτό να θολώσει τα νερά και να κρύψει την επί της ουσίας ταύτισή της με τις ΔΗΚΝΙ - ΠΑΣΚΕ - ΑΕΓ, οι οποίες με τις θέσεις τους προωθούν την πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και στο χώρο των ιατρών».

Αναφερόμενη στη στάση της ΑΡΣΙ στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ, η ΔΗΠΑΚ υπογραμμίζει:

  • Δεν καταδίκασε τις ευρωπαϊκές Οδηγίες που προωθεί η κυβέρνηση και οι δυνάμεις του ευρωμονόδρομου.
  • Δεν είπε ΟΧΙ στον «κοινωνικό διάλογο» με το υπουργείο και ταυτίστηκε με την ΠΑΣΚΕ και την ΑΕΓ (την παράταξη του ΣΥΝ). Δηλαδή με τις παρατάξεις αυτές που υποστηρίζουν ένθερμα την άμεση εφαρμογή των ευρωπαϊκών Οδηγιών, που ανατρέπουν στην πράξη το σταθερό χρόνο εργασίας. Με την ΑΕΓ που μέχρι πρόσφατα και με την ΠΑΣΚΕ που μέχρι σήμερα προωθούν, στην ΟΕΝΓΕ, την υπογραφή της ΣΣΕ με το υπουργείο, που επίσης ανατρέπει το σταθερό χρόνο εργασίας των ιατρών.
  • Δεν είπε κουβέντα για την κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης στο χώρο της Υγείας.

Η ανακοίνωση της ΔΗΠΑΚ καταλήγει: «Τελικά η ΑΡΣΙ με τις θέσεις της και την τυχοδιωκτική της τακτική είναι αυτή που δίνει άλλοθι στους εκφραστές της ανατροπής των εργασιακών σχέσεων. Καλλιεργεί τη σύγχυση στους συναδέλφους και τελικά αποδεικνύεται ο "αγωνιστικός" σύμμαχος της κυβέρνησης, μαζί με τις άλλες παρατάξεις, στο πέρασμα της αντιλαϊκής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ