Παρασκευή 22 Σεπτέμβρη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ»
«Καταδικάστηκε» η απεργία!

Το δικαστήριο Εργατικών Διαφορών της Θεσσαλονίκης κήρυξε χτες «παράνομη» τη 48ωρη απεργία των εργαζομένων στις εγκαταστάσεις των Ελληνικών Πετρελαίων και διέταξε την επιστροφή των απεργών στην εργασία τους, επιβάλλοντας πρόστιμο 1 εκατομμυρίου δραχμών στο σωματείο για κάθε ημέρα συνέχισης της απεργίας ή συμμετοχής σε παρόμοια απεργία στο μέλλον με τα ίδια ή παραπλήσια αιτήματα!

Η απεργία όμως συνεχίστηκε και χτες με απόφαση και ευθύνη του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης. Χτες το μεσημέρι ο γραμματέας του ΕΚΘ, Θεόδωρος Κυριακίδης, επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ συνομίλησε με συνδικαλιστές του χώρου και παρακάθησε σε συνεδρίαση του ΔΣ του σωματείου εργαζομένων.

Σε δήλωσή του στο «Ρ» μετά την επίσκεψή του στο χώρο της απεργίας, ο Θ. Κυριακίδης υπογράμμισε: «Η απόφαση του δικαστηρίου δείχνει πραγματικά ότι η κυβέρνηση μαζί με τη διεύθυνση της εταιρίας αξιοποιούν κάθε μηχανισμό για να χτυπήσουν τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και να προχωρήσουν στο κλείσιμο των δύο χημικών μονάδων, απόφαση στην οποία αντιδρούν οι εργαζόμενοι.

Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους δε στέκονται στα στενά εργασιακά τους ζητήματα, αλλά παλεύουν για την προοπτική και την ανάπτυξη ενός σημαντικού κλάδου, όπως ο πετροχημικός, παλεύουν για την αναβάθμιση της παραγωγικής βάσης της πόλης και ενάντια στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, που εξυπηρετεί η κυβέρνηση με τις πολιτικές της αποφάσεις», τόνισε ο γραμματέας του Εργατικού Κέντρου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ