Σάββατο 12 Απρίλη 2008
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 5
ΑΠΟ ΜΕΡΑ ΣΕ ΜΕΡΑ
Η ετεροχρονισμένη Πρωταπριλιά...

Οι περισσότερες εφημερίδες που ασχολήθηκαν με τις φοιτητικές εκλογές και τα αποτελέσματά τους επέλεξαν να δημοσιεύσουν τα στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα οι φοιτητικές παρατάξεις. Η «Ελευθεροτυπία» ακολούθησε άλλο δρόμο. Δημοσίευσε, όπως λέει στο χτεσινό ρεπορτάζ της, «την καταγραφή της "Ε", που συνίσταται στη συλλογή και διασταύρωση των αναλυτικών κατά σχολή στοιχείων» και με βάση αυτά προχώρησε στη διεξαγωγή των συμπερασμάτων της.

Συμπέρασμα 1ο: «Οι ανακατατάξεις στην κεντρική πολιτική σκηνή αντικατοπτρίστηκαν με μεγάλη πιστότητα στις φοιτητικές εκλογές».

Συμπέρασμα 2ο:«Αν ο ένας πόλος (των αποτελεσμάτων) είναι η δυσαρέσκεια προς την κυβέρνηση, ο δεύτερος πόλος είναι η ευρύτερη αμφισβήτηση προς τα κόμματα εξουσίας που έφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, διεμβολίζοντας το δικομματισμό».

Συμπέρασμα 3ο:«Δεν είναι τυχαίο ότι μόνη κερδισμένη από τις αριστερές δυνάμεις στο φοιτητικό χώρο είναι η Αριστερή Ενότητα, η παράταξη όπου κυριαρχεί η νεολαία του ΣΥΝ».

Συμπέρασμα 4ο: «Οι ΠΚΣ (ΚΚΕ) κατάφεραν να κρατηθούν πάνω - κάτω στα ίδια επίπεδα».

Επειδή αυτού του είδους τα συμπεράσματα μετά από αυτές τις φοιτητικές εκλογές μόνο άναυδους μπορούν να αφήνουν όσους έχουν πάρει έστω ελάχιστη μυρωδιά από όσα έγιναν την Τετάρτη στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ, το δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας» αν δεν ήταν φτιαγμένη εικονική πραγματικότητα για να υπηρετήσει τον ΣΥΝ, μόνο ως, κατά δέκα μέρες, καθυστερημένο ...πρωταπριλιάτικο ψέμα θα μπορούσε να εκληφθεί.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ